John Woo, režisérská hvězda z Číny, která nám nadělila akční skvosty jako Killer (1989) a Hard Boiled (1992), se vrací na západ. Nejenže připravuje americký remake svého zmíněného Killera, ale ještě letos nám nadělí svůj unikátní akční thriller jménem Silent Night, který konečně zná datum premiéry.

Snímek by se měl v amerických kinech objevit již 1. 12. 2023, o českém uvedení zatím informace nemáme, ale doufejme, že to bude tradičně o den dříve. V rámci toho bychom se v nejbližší době mohli dočkat také nějakého prvního oficiálního traileru, který nám dá jasnější představu o tom, co vlastně můžeme od filmu očekávat. Woo se tak po dlouhých letech vrátil do Hollywoodu, posledním filmem, který pod americkou produkcí natočil, byla Výplata (2003) s Benem Affleckem a Umou Thurman

Poslední klapka celovečerního snímku Silent Night padla v druhé polovině května v Mexico City. Příběh by se měl zaměřit na může jménem Godlock, kterého si zahraje Joel Kinnaman (Sebevražedný oddíl). Ten se rozhodne vydat se na cestu nemilosrdné pomsty poté, co jeho syn zahyne v přestřelce mezi místními gangy na Štědrý večer. V cestě mu ale bude také stát schopný detektiv Dennis Vassel, kterého ztvární muzikant Scott Mescudi.

Film se ovšem zároveň chlubí jistou unikátní věcí. Podle všeho by měl být kompletně bez jakýchkoliv dialogů, padnout by tam tak nemělo jediné slovo. Tvůrci zároveň slibují, že snímek je plný režisérova charakteristického stylu, jenž zahrnuje pořádné napětí a působivé akční sekvence. 

O scénář k filmu se postaral Robert Archer Lynn, který má za sebou například horor Prisoner (2007). Dále se mají ve snímku objevit herci jako Catalina Sandino Moreno, Kid Cudi, Harold Torres, Vinny O'Brien, Yoko Hamamura, John Pollack a Anthony Giulietti.

Na výrobě filmu taktéž pracovalo studio Thunder Road Films, které je zodpovědné za filmovou sérii o Johnu Wickovi.