Během letošního září jsme se dozvěděli, že v budoucnu se můžeme těšit na další pokračování vynikajícího krimi thrilleru Sicario, ve kterém zazářily hvězdy jako Emily Blunt, Benicio Del Toro a Josh Brolin. Producenti Basil Iwanyk a Erica Lee potvrdili, že třetí díl je skutečně ve výrobě, přičemž na palubě by už měl být zmíněný Benicio Del Toro, který si tak zopakuje svou roli bezskrupulózního zabijáka Alejandra Gillicka.

Nyní máme venku další šťavnaté informace, které se týkají jak obsazení, tak i profesionálů za kamerou. Producenti Molly Smith a Trent Luckinbill nedávno uvedli, že do třetího dílu se chce vrátit nejenom Josh Brolin jakožto důstojník CIA Matt Graver, ale i Emily Blunt jakožto agentka FBI Kate Macer.

A zdá se, že i producenti by oba herce v chystaném pokračování rádi viděli. U Emily Blunt je to obzvlášť zajímavé, protože herečka si zahrála pouze v prvním díle z roku 2015 od Denise Villeneuvea, do druhého dílu, tedy Sicario 2: Soldado (2018), se však vrátil už pouze Del Toro s Brolinem. Jsme tedy zvědaví, co pro ni tvůrci připraví v chystaném třetím díle. Bude už v té době smířená s faktem, že občas je třeba bojovat ohněm proti ohni? 

Ve hře je samozřejmě i Taylor Sheridan, talentovaný a na Oscara nominovaný scenárista, který napsal oba dva předchozí díly. Menší problém je však ten, že se momentálně musí věnovat své seriálové tvorbě, protože v posledních letech nám slavný scenárista nadělil série jako Yellowstone (2018), 1883 (2021), Starosta Kingstownu (2021) a 1923 (2022). S tvůrci je každopádně v kontaktu, přičemž stále není vyloučené, že se bude nějakým způsobem podílet i na scénáři, který by ale už měl být téměř dokončený.

A pak je tu také otázka, kdo vlastně třetí díl natočí. A zde to začíná být obzvlášť zajímavé. Producenti sice ještě nikoho pro režii nevybrali, ale údajně jsou kromě Sheridana v kontaktu také s Christopherem McQuarriem, režisérem posledních tří dílů filmové série Mission: Impossible. Je tedy možné, že třetí díl natočí on? Toť otázka, protože filmař má momentálně plné ruce práce s tvorbou druhé části sedmého dílu s podtitulem Odplata, jejíž natáčení se muselo kvůli stávce herců pozastavit. 

Ať už nakonec na režisérské křeslo usedne kdokoliv, tak se zdá, že výroba třetího dílu skutečně směřuje kupředu. Zatím stále není jasné, o čem přesně vlastně snímek bude, ale podle producentů se můžeme těšit na film, který svým dvěma předchůdcům rozhodně nebude dělat žádnou ostudu.