Na začátku měsíce nám FX Networks nadělilo oficiální trailer na seriál Shōgun, který nevypadal vůbec špatně. Přesné datum premiéry však v té době ještě nebylo známo, to se však nyní konečně mění. FX uvedlo, že první dvě epizody budou premiérovat 27. 2. 2024, následně se vždy dočkáme jedné epizody týdně, celkově se tak můžeme těšit na desetidílnou podívanou.

Dobrou zprávou je, že seriál by měl být v ten den uveden i na Disney+, tudíž si ho budou moct vychutnat i diváci z našich luhů a hájů. V rámci oznámení o premiéře máme venku také nový oficiální plakát, který si můžete prohlédnout níže. Na něm se nachází Lord Yoshii Toranaga, kterého si zahrál slavný japonský herec Hiroyuki Sanada. 

Jak už znalci vědí, nadcházející seriál, jenž podle všeho hodlá příběh z velké části odvyprávět z japonské perspektivy, bude vycházet ze stejnojmenné knihy, kterou v roce 1975 napsal James Clavell. Samotný děj by nás tak měl zavést do feudálního Japonska 17. století, během něhož se zmíněný Toranaga pokouší stát se šógunem, tedy nejmocnějším vojenským panovníkem.

Jednou z primárních postav se tak stává John Blackthorne (Cosmo Jarvis), anglický námořník, který se po drsných začátcích vydá na cestu samuraje ve službách Toronagy. A zatímco poznává místní kulturu a zvyky, zakouká se i do Tody Mariko (Anna Sawai), mladé ženy, která je lapena mezi svým náboženským přesvědčením a dědictvím rodiny, jež upadla v nemilost. 

Mezi hlavní scenáristy patří Justin Marks (Dva světy) a Rachel Kondo.

O režii jednotlivých epizod se postarali například Frederick E.O. Toye (The Boys), Jonathan van Tulleken (Misfits: Zmetci), Charlotte Brändström (Zaklínač), Takeshi Fukunaga (Žena z hor), Hiromi Kamata (Vyslanci) a Emmanuel Osei-Kuffour (Půlnoční klub).

Dále se v seriálu objeví herci jako Tadanobu Asano, Yûki Kedôin, Eushin Lee, Tommy Bastow, Hiroto Kanai, Hiromoto Ida, Emi Kamito a Kengo Hashimoto.