Na akci Tudum se nám ukázalo pokračování seriálu Světlo a stíny, v originále Shadow and Bone. Tento seriál zpracovaný na základě knižní předlohy představuje svět s magií, kde byla říše rozdělena tajemnou stínovou anomálií zvaná Vrása. Kvůli tomu je komunikace mezi říšemi velmi obtížná. Krom toho existují v tomto světě lidé, kteří jsou schopni používat magii.

Hlavní hrdinka Alina je právě jedním z těchto talentovaných jedinců. A nejen ledajakým, její magie pracuje se světlem, díky čemuž mnoho lidí z tohoto světa věří, že je tou vyvolenou, která dokáže zničit Vrásu. Ta byla vytvořena mágem, jehož magie byla naopak spojena se stíny.

Příběh zasazený do světa inspirovaného carským Ruskem je plný intrik, kdy mnoho postav chce skrze hlavní hrdinku dosáhnout vlastních cílů. Krom hlavní hrdinky je v seriálu i přidána dějová linka se zločineckým gangem jménem Crows, který ze všeho nejvíce připomíná archetypy z Dračího doupěte.

Druhá série by měla adaptovat další knihu ze série, konkrétně Siege and Storm. Ale ani fanoušci gangu Crows nebudou ochuzeni.

Stejně jako první série, i tato bude mít osm epizod. Fanoušci tedy získají opět stejný díl zábavy. Trailer na nové události nebyl úplně sdílný a představil nejprve nové postavy - Nikolai, Tolya, Tamar a Wylan. Krom toho, že jsou vidět jejich zbraně, jsme se v teaseru mnoha informací nedočkali, nicméně hned navazující trailer slibuje jak akční scény, tak i politickou vrstvu.

Přesné datum neznáme, ale trailer slibuje vydání už v příštím roce.