V připravovaném snímku Superman: Legacy, který bude prvním celovečerním titulem chystaného univerza DCU, se objeví nejenom slavný syn Kryptonu, ale možná i jeho sestřenice Supergirl. A jak víme, role mohla připadnout jedné ze tří hereček, které se před nějakým časem zúčastnily zkoušek před kamerou. Už je však rozhodnuto, komu role nakonec připadne.

Novou představitelkou Supergirl se stane Milly Alcock, třiadvacetiletá australská herečka, která například ztvárnila mladou Rhaenyru Targaryen v seriálu Rod Draka (2022). Objevila se také v seriálech jako Upright (2019) a Ozvěny minulosti (2020). Asi nebude překvapivé, že Jamese Gunna, který dohlíží nejenom na výrobu filmového Supermana, ale i celého DCU, herečka zaujala právě ve zmíněném fantasy seriálu od HBO. 

Kromě Alcock byly ve hře ještě herečky Emilia Jones (Zámek a klíč) a Meg Donnelly (Lovci duchů: Winchesterovi). Možností byla údajně ještě Cailee Spaeny (Priscilla), která letos zazáří v hlavní roli v připravovaném novém Vetřelci jménem Alien: Romulus.

A co tedy na Milly Alcock jakožto novou Supergirl čeká? Inu, v první řadě by se zřejmě měla objevit v titulu Superman: Legacy s Davidem Corenswetem v hlavní roli, který vyjde v létě roku 2025.

Její největší chvíle slávy ale přijde s plánovaným snímkem Supergirl: Woman of Tomorrow, který bude vycházet z komiksu od Toma Kinga. Supergirl zde mnoho let žila na kousku planety Krypton, který se odloupl od zbytku. Z něho jen sledovala smrt a zkázu, která zastihla její rodinu a planetu. Tato zkušenost ji však zároveň zocelí, tudíž žádnou třasořitku bychom určitě čekat neměli. 

Chystaný snímek už má nějakou dobu na palubě také svou scenáristku. Tou se stala herečka Ana Nogueira (Upíří deníky), pro kterou bude film celovečerním scenáristickým debutem. Z její vize byl podle všeho nadšený i James Gunn, který se domnívá, že hereččin scénář nabídne na Supergirl unikátní pohled. Zatím není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.