Všechny seriály z produkce Marvelu jsou již připraveny k odstranění ze streamovací platformy Netflix. A to již 28. 2. 2022. Na začátku seriálů je nyní uvedeno krátké varování, že je pořad ke zhlédnutí pouze do uvedeného data. Netflix zatím žádné oficiální vyjádření k odstranění pořadů neučinil. Zároveň nebylo ani uvedeno, kam se tyto pořady následně přesunou, plus kde budou nyní ke zhlédnutí.

V roce 2013 spolu studia Marvel a Netflix oznámily dohodu, která měla na streamovací platformě vytvořit malý ráj pro fanoušky Marvel universa. Na Netflixu měly být k dispozici všechny seriály založené na The Defenders, mezi něž patří Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist. K těmto hrdinům se později na streamovací platformu připojil také Punisher.

Tato dohoda nicméně skončila již v roce 2019, kdy Netflix oznámil, že zruší zbytek plánovaných seriálů Marvelu. Toto rozhodnutí vzniklo kvůli vzniku nové platformy Disney+, kde bylo ohlášeno vydání nových Marvel seriálů jako WandaVision a The Falcon and The Winter Soldier.

Přečtěte si také: 7 zbytečných pokračování Disney filmů

V loňském roce získal Marvel od Netflixu zpět práva na Jessicu Jones a The Punishera, což znamená, že se tyto postavy již mohou objevit v nových MCU filmech či seriálech, čehož také Marvel využil. Zrovna nedávno si Charlie Cox zopakoval svoji roli Matta Murdocka ve filmu Spider-Man: No Way Home, přičemž Vincent D'Onofrio již také dostal možnost objevit se jako Kingpin v pořadu Hawkeye na Disney+. Zatím neexistují žádné zprávy o návratu dalších postav do MCU, i když je velice pravděpodobné, že Marvel nově nabytá práva využije.

Co si o tahu ze strany Netflixu myslíte? Zbývají jen dva týdny, než budou Marvel seriály z Netflixu ostraněny. Využijete této poslední příležitosti?