Odkaz Ellen Ripley, jedné z nejlegendárnějších hrdinek historie kinematografie, i nadále přežívá. Nejenže hlavní ženskou protagonistku bude mít i chystaný filmový Vetřelec, kterého pro nás připravuje režisér Fede Álvarez, ale nyní se zdá, že to samé bude platit i pro Vetřelce seriálového, na nějž dohlíží talentovaný scenárista Noah Hawley.

Vyšlo totiž najevo, že zatím nepojmenovaný seriál, který se zaměří na jedno z nejslavnějších a nejhrůzostrašnějších emzáků, patrně našel svou hlavní protagonistku. Tu ztvární mladá herečka Sydney Chandler, která má za sebou zatím jen dva celovečerní filmy. Prvním je komedie The Golden Rut, která v našich končinách příliš známá není, druhým je mysteriózní thriller To nic, drahá z minulého roku, který natočila Olivia Wilde.

Loni si také zahrála v životopisném seriálu Pistols, který vycházel z pamětí Steva Jonese, legendárního kytaristy Sex Pistols. Co se nadcházející série o Vetřelci týče, tak zatím nemáme žádní informace o tom, koho přesně by v ní mohla ztvárnit. 

On vlastně celý seriálový Vetřelec je dlouhou dobu jednou velkou záhadou. Jisté je jen to, že má být zasazený přímo na planetě Zemi. Údajně někdy v 90. letech 21. století, což znamená, že bude zasazen do přibližně stejné doby, ve které se odehrával i snímek Prometheus (2012), jenž je prequelem původní filmové série o Vetřelci. Ovšem ono časové zasazení ještě nebylo oficiálně potvrzeno.

Podle informací ze začátku letošního roku se také zdálo, že příběh by se měl točit kolem podobné mocné společnosti jako Weyland-Yutani Corporation, která se pokusí skrze různé technologii budoucnosti dosáhnout nesmrtelnosti. John Landgraf, generální ředitel stanice FX, také uvedl, že seriál bude plný různých překvapení, přičemž svým stylem by se měl hodně podobat prvním dvěma dílům filmového Vetřelce od Ridleyho Scotta a Jamese Camerona.

Také je otázkou, kde se bude seriálový Vetřelec nacházet z hlediska canonu celé značky. Pokusí se nějakým způsobem navázat na čtyři filmy s Ellen Ripley a dva prequely? Nebo si půjdou svou vlastní cestou? Doufejme, že odpovědí se dočkáme ještě letos. 

Jistě, představa seriálového Vetřelce asi vyvolá ve spoustě diváků spíše skeptické pocity, ale na druhou stranu je v opravdu dobrých rukou. Noah Hawley je tvůrcem a hlavním scenáristou jak série Legion (2017), tak i seriálového Farga (2014), pro nějž chystá pátou řadu. Proto můžeme zkusit být alespoň opatrně optimističtí.

Jak již bylo výše řečeno, v budoucnu se dočkáme také dalšího filmového Vetřelce s podtitulem Romulus, který nedávno začal natáčet hororový režisér Fede Álvarez, přičemž hlavní roli v něm ztvární herečka Cailee Spaeny. Co se seriálového Vetřelce týče, tak zatím není známo, kdy přesně bychom se ho mohli dočkat.