Už od začátku loňského roku víme, že Amazon si brousí zuby na slavnou herní sérii Tomb Raider, podle které vznikne jak celovečerní film, tak i seriál. Oba dva tituly by navíc měly mít i propojené univerzum.

A nyní to máme konečně pořádně potvrzené. Amazon dal oficiálně zelenou seriálové adaptaci Tomb Raidera, kterou si vezme pod palec herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Indiana Jones a nástroj osudu), tvůrkyně a hlavní hvězda seriálu Potvora (2016). Jennifer Salke, šéfka Amazon MGM Studios, každopádně v rámci oznámení uvedla, že pátrání po nové herečce, která hbitou Laru Croft ztvární, začne už brzy.

Zatím ale není známo, jaké verze slavné archeoložky se vlastně dočkáme. Dostaneme už řádně ostřílenou Laru à la Angelina Jolie? Nebo spíše ještě ne úplně zkoušenou Laru, kterou byla Alicia Vikander? To holt uvidíme.

Na výrobu seriálu se každopádně těší i sama Phoebe Waller-Bridge, která byla už od svých pubertálních let velkou fanynkou původní herní série. Kromě scenáristky bude také vykonávat úlohu výkonné producentky.

Na konci listopadu loňského roku také vyšlo najevo, že k jejímu týmu se měla připojit i filmařka Megan McDonnell, jejímž scenáristickým debutem byl MCU titul Marvels. Dále také psala pro seriál WandaVision (2021). Tak se necháme překvapit, zda se k chystané adaptaci připojí i další pisálci.

Stejně tak jsme zvědaví, komu nakonec role připadne. Před více než rokem jsme o tom už každopádně udělali video, na které se můžete podívat níže. 

Na výrobu seriálu bude také dohlížet studio Crystal Dynamics, které má momentálně plné ruce práce s dalším herním titulem.

Co se chystaného filmu týče, tak o tom stále ještě nic pořádného nevíme. Každopádně ještě připomeneme, že své vlastní dobrodružství s Larou chystá také Netflix, který nám nadělí animovaný seriál jménem Tomb Raider: The Legend of Lara Croft