Seriálu Percy Jackson and the Olympians se letos se vší pravděpodobností ještě nedočkáme, ale server Variety nedávno odhalil další dvě herecké hvězdy, které se ujmou rolí dvou mocných olympských bohů. Konečně jsme se totiž dozvěděli, kdo v chystané sérii ztvární bráchy Dia a Poseidóna, kteří v hlavním příběhu budou hrát nemalou úlohu.

Vládce všech moří Poseidóna, který je zároveň Percyho otcem, ztvární anglický herec Toby Stephens, který se objevil v seriálech jako Pod černou vlajkou a Ztraceni ve vesmíru. A pokud jste fanoušky agenta 007, možná si ho budete pamatovat i z bondovky Dnes neumírej, kde ztvárnil roli hlavního záporáka. Těšit se tak můžeme na Poseidóna, který bude sice tvrdohlavý a výbušný, ale také loajální.

Co se týče samotného Dia, olympského vládce a boha nebes, tak toho zas ztvární charismatický Lance Reddick, který má za sebou legendární seriály jako Ztraceni, The Wire – Špína Baltimoru a Hranice nemožného. Ve filmovém světě působí například v sérii Johna Wicka, kde ztvárňuje schopného Charóna, příhodně pojmenovaného podle převozníka v řeckém podsvětí. Jeho Zeus je popisován jako „bouřlivý a podezíravý.“ A vůbec nemá problém přislíbit, že pokud nedostane zpátky svůj ukradený blesk, hodlá vytáhnout do války. 

A přesně kolem této události by se měla točit první řada seriálu. Percy Jackson (Walker Scobell) se bude muset vydat na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby ztracený Diův blesk vypátral. Spolu s ním se na cestu také vydají i jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries). Fanoušci mohou každopádně počítat s tím, že první sezóna by měla zadaptovat veškeré podstatné události z prvního dílu původní knižní série od Ricka Riordana, tedy Zloděj blesku.

Kromě výše zmíněných božských bráchů už také například víme, že se v seriálu dočkáme i Háda v podání Jaye Duplasse a Héfaista, jehož zas ztvární Timothy Omundson. Taktéž se můžeme těšit na božského posla Herma, kterého si zahraje skladatel Lin-Manuel Miranda. 

Showrunnery celého seriálu jsou výše zmíněný Riordan a Jonathan E. Steinberg. Pilotní díl zrežíroval James Bobin. Dále se můžeme těšit na přítomnost herců jako Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Virginia Kull, Glynn Turman, Timm Sharp a Charlie Bushnell.

Stále ještě nevíme, kdy přesně se seriálu dočkáme, ale zatím se zdá, že to bude až někdy po začátku roku 2024.