Ještě letos se na Disney+ dočkáme seriálu Percy Jackson and the Olympians, nové adaptace slavné knižní série od Ricka Riordana, kterou ocení především milovníci řecké mytologie. Nyní konečně také víme, kdy přesně se série na streamovací službě objeví. Nová verze Percyho dobrodružství bude na platformě premiérovat jen několik dní před Vánoci, přesněji 20. 12. 2023, kdy mají vyjít první dvě epizody. Zbylé čtyři pak budou vycházet jednotlivě vždy po týdnu.

Disney se také pochlubil novou upoutávkou, kterou si můžete pustit výše. Plnohodnotný trailer to sice ještě stále není, ale na ten by mohlo dojít už brzy. Aspoň tedy doufejme! V upoutávce si každopádně budeme moci pořádně prohlédnout hlavní hrdinské trio, které se skládá z titulního potomka boha Poseidona (Walker Scobell), dobrosrdečného satyra Grovera (Aryan Simhadri) a udatné Annabeth Chase (Leah Jeffries), dcery bohyně Athény.

První řada by měla zadaptovat události z první knihy série, ve které olympský král Zeus (Lance Reddick) obviní Percyho z krádeže jeho drahocenného blesku. Percy se tak bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Spolu s ním se na cestu vydají také jeho dva výše zmínění parťáci.

Rick Riordan na výrobu druhé řady také dohlížel, několikrát už také uvedl, že je s ní velice spokojený. Taktéž věří, že seriál bude obnoven i pro druhou řadu, ale o tom samozřejmě bude muset rozhodnout až Disney, je totiž také možné, že o seriál bude minimální zájem, čímž jeho osud bude v podstatě zpečetěn. Bylo by ale rozhodně fajn, kdyby se fanoušci skutečně dočkali slušně zpracované adaptace, která ctí původní předlohy. 

Dále se v první řadě objeví Toby Stephens jako Poseidón, Jay Duplass jako Hádes, Timothy Omundson jako Héfaistos, skladatel Lin-Manuel Miranda jako Hermés a Jason Mantzoukas jako Dionýsos.

Mezi další hvězdy patří také Megan Mullally jako fúrie Alecto, Glynn Turman jako kentaur Cheirón, Olivea Morton jako Nancy Bobofit, Charlie Bushnell jako Hermův syn Luke Castellan, Dior Goodjohn jako dcera Area Clarisse La Rue a Virginia Kull a Timm Sharp jako Percyho matka Sally Jackson a otčím Gabe Ugliano.

Showrunnery celého seriálu jsou výše zmíněný Riordan a Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou). Pilotní díl zrežíroval James Bobin (Dora a ztracené město).