Série Obi-Wan Kenobi, která míří na Disney+, aktuálně patří mezi nejočekávanější projekty se značkou Star Wars. Téměř každá novinka je tak pojatá dost velkolepě, a to včetně čerstvého oznámení, že se premiéra série krapet opozdí. Ewan McGregor, představitel samotného Obi-Wana, nám tudíž ve speciálním videu oznámil, že první epizoda nespatří světlo světa 25. 5., jak se dosud předpokládalo, ale až 27. 5.

Premiéra se tedy posunula ze středy na pátek toho samého týdne, takže jde o posun o pouhé dva dny. Tato změna však bude vynahrazena tím, že 27. 5. bude v nabídce Disney+ k dispozici nejen první, ale také druhá epizoda. Zbylé čtyři díly pak uvidí diváci v zahraničí každou další středu. Oficiálně přitom nebylo oznámeno, proč k posunu premiéry prvních dvou epizod došlo, pravděpodobně je to ale proto, že od 26. do 29. 5. probíhá Star Wars Celebration Anaheim 2022, lákající na řadu oznámení, novinek, přednášek a událostí spojených s celým světem Star Wars. Dá se tedy předpokládat, že společnost Lucasfilm uspořádá během této akce speciální premiéru Obi-Wana Kenobiho, která bude určena návštěvníkům.

Bohužel stále s určitostí nevíme, zda se budeme moci v následujících měsících legálně podívat na sérii Obi-Wan Kenobi i u nás. Disney+ startuje v České republice a na Slovensku 14. 6., tedy pouhých několik týdnů po premiéře Obi-Wana v zahraničí. Problém ale je, že sérii s Ewanem McGregorem v hlavní roli nedávná tisková zpráva nijak nezmínila, a tak v souvislosti se Star Wars láká pouze na seriál Mandalorian a sérii The Book of Boba Fett, která dostala velmi náhodný český název Boba Fett: Zákon podsvětí.

Marně bychom ale v tiskové zprávě k uvedení streamovací služby hledali i zmínky o poslední sezóně animovaného seriálu Star Wars: Klonové války a animovaném spin-offu The Bad Batch, které jsou starší než The Book of Boba Fett. Moon Knight od Marvel Studios, jenž na Disney+ v zahraničí odstartoval tento týden, je však v tiskové zprávě výslovně zmíněn. Doufejme tedy, že se v tiskovce pouze šetřilo místem a že se na všechny již existující Star Wars seriály a série, včetně Obi-Wana Kenobiho, budeme moci podívat už v polovině června/júna.