Od vydání první série seriálové adaptace Halo nás dělí už jen pouhý měsíc. A i když zatím nemáme zdání o tom, nakolik velký úspěch bude seriál slavit, Paramount+ má už teď dostatečně velké sebevědomí. Proto před premiérou první řady dal už zelenou i řadě druhé. O jejím ději samozřejmě zatím nic nevíme, nicméně už známe jméno nového showrunnera, který se seriálu po první řadě ujme. Zvěsti ze začátku měsíce se skutečně potvrdily, seriál tak v budoucnu opravdu povede David Wiener. Tento americký scénárista je například tvůrcem sci-fi Brave New World z roku 2020, přičemž se taktéž podílel na scénářích k seriálům jako Poslední základna, Pot a slzy a Fear the Walking Dead. Wiener se tak showrunnerství ujme po Stevenu Kaneovi a Kyleovi Killenovi, kteří po vydání první série z celé filmové značky Halo odejdou. 

Paramount+ nám také přednedávnem nadělil jak nový oficiální plakát, tak i krátký klip, jenž má na očekávanou seriálovou adaptaci legendární sci-fi videohry ještě více nalákat. Na plakát a klip se můžete podívat níže. Děj seriálu bude zasazený ve 26. století, ve kterém se bude odehrávat velká galaktická válka mezi lidstvem a mimozemským impériem jménem Covenant. Doktorka Catherine Halsey (Natascha McElhone) tak nalezne způsob, kterým by se celý konflikt dal ukončit. Ten vězí ve vytvoření geneticky vylepšených supervojáků, kterým se začne říkat The Spartans. Příběh se tak zaměří na jednoho z nich, přesněji na Master Chiefa, kterému v jeho úkolu bude pomáhat umělá inteligence jménem Cortana (Jen Taylor). Samotného Master Chiefa zas ztvární Pablo Schreiber. 

Nový oficiální plakát nám zas ukáže hlavní protagonisty celého seriálu. V jeho středu je samozřejmě sám Master Chief. Po obou stranách ho doplňuje řada vedlejších herců, včetně zmíněné doktorky Halsey a Kwan (Yerin Ha). Na plakátu jsou taktéž další kumpáni z řad supervojáků, přesněji Soren (Bokeem Woodbine), Kai (Kate Kennedy), Riz (Natasha Culzac) a Vannak (Bentley Kalu). Seriál má taktéž udělat něco nevídaného – odhalit Master Chiefovu tvář. A i když se toto rozhodnutí střetlo s vlnou různorodých reakcí, herní vývojářka Kiki Wolfkill prohlásila, že odmaskování hlavního hrdiny bude důležité pro celý seriálový příběh. Doufejme tedy, že si s tím tvůrci nějak zdárně poradili. Přesvědčit se o tom budeme moct 24. 3. 2022, kdy bude seriál premiérovat na Paramount+.

Podíváte se?