V posledních měsících se čím dál častěji hovoří o blížící se seriálové adaptaci klasické postapokalyptické herní série Fallout, kterou připravuje Amazon pro svou službu Amazon Prime, a tak nepřekvapí, že na svět začínají pomalu, ale jistě prosakovat první informace o obsazení.

Zásluhou serveru Deadline jsme se proto dozvěděli, že seriálový Fallout ulovil první hvězdu - Waltona Gogginse. Ten se proslavil zejména jako zábavný šerif Chris Mannix ve filmu Osm hrozných od Quentina Tarantina, vidět jsme ho ale mohli třeba i Tarantinově westernu Nespoutaný Django nebo jako záporáka ve filmu Ant-Man and the Wasp. S adaptacemi her má navíc už jisté zkušenosti, jelikož si zahrál také záporáka Mathiase ve snímku Tomb Raider z roku 2018.

Detailů o tom, koho si Goggins zahraje, zatím není mnoho, má však jít o ghúla a zároveň o jednu z hlavních rolí. Ghúlové jsou ve světě Falloutu lidé, kteří zmutovali v důsledku intenzivního působení radiace. Díky tomu se mohou těšit třeba z dlouhověkosti, ale také z ne úplně příjemného vzhledu, navíc se dělí na inteligentní jedince, kteří se mohou chovat jako běžní lidé, pokud udrží na uzdě své radiací způsobené choutky, a divoké ghúly. Walton Goggins si zcela očividně zahraje ten první typ.

Seriálový Fallout produkuje dvojice Jonathan Nolan and Lisa Joy, zodpovědná za Westworld z produkce HBO, a jejich produkční společnosti Kilter Films. Nolan se postará také o režii první epizody. Vznik samotného seriálu a jeho chod má pak na svědomí Geneva Robertson-Dworet a Graham Wagner. Výkonými producenty jsou také James Altman ze společnosti Bethesda Softworks, která již mnoho let funguje jako herní vydavatel, a kreativní ředitel Todd Howards z Bethesdy Game Studios, tedy samotného vývojářského studia, v němž vznikly hry jako Fallout 3, Fallout 4, Fallout 76 a Fallout Shelter. Natáčení seriálu má začít ještě letos.