Na velkolepé akci Tudum, na němž Netflix představil nejrůznější novinky ze svých filmových a seriálových projektů, se mluvilo i o prequelu Zaklínače, který ponese název Blood Origin. Služba tak oznámila, že se limitované série skutečně dočkáme již 25. 12. 2022, přičemž zároveň se pochlubila oficiálním plakátem. Už nějakou dobu také víme, o čem vlastně bude seriál pojednávat.

Tento šestidílný prequel, který se bude odehrávat 1200 let před událostmi Geraltova příběhu, nám odhalí nejenom to, co stálo za vznikem vůbec prvních zaklínačů, ale i příčinu pádu elfské civilizace. Hlavní hrdinské trio se tak bude skládat s postav Éile, Fjall a Scian. Nedávno ale herci a tvůrci o protagonistech a samotném světě odhalili další zajímavé detaily. 

O celém projektu se v první řadě rozpovídal showrunner a jeden z hlavních scenáristů Declan De Barra, podle kterého se fanoušci dočkají světa, jenž je ovládán elfy. I tento svět je však rozdělen do jistých sociálních vrstev. Na úplném vrcholu jsou samozřejmě králové, hned po nich se z nejvyššího postavení těší mágové a mudrcové. Následuje třída válečníků, přičemž v úplném spodku je zas třída neurozených. Taktéž se údajně chce zaměřit na skutečnost, kterak příběhy z minulosti píší především vítězové.

A tím se dostáváme k hlavním protagonistům. Scian (Michelle Yeoh) je moudrá elfka, která se rozhodla vyhledat uzmutý posvátný meč. Herečka odhalila, že tetování na jejím čele lze přeložit jako „učiněné sliby přetrvají“. Když byl celý její klan Ducha otráven králem z klanu Psa za to, že odmítl bojovat po jeho boku, byla následně zachráněna lidmi z klanu Havrana, kteří ji přijali k sobě.

Éile (Sophia Brown) je zas zkušená válečnice, která opustila nejenom svůj vlastní klan, ale i post elitní ochránkyně královny, aby se mohla toulat po světě jako bardka. Herečka o své postavě prohlásila, že by se svým způsobem dala považovat za kompas celého hrdinského tria, ovšem sama Éil si to ani neuvědomuje.

Dalším hrdinou bude Fjall (Laurence O´Fuarain), který je taktéž schopným bojovníkem, ovšem většinu svého života strávil u klanu Psa, kde sloužil jako ochránce královské rodiny. Herec vysvětluje, že Fjall v jisté bitvě ztratil milovanou osobu, na které mu nejvíce záleželo, přičemž se s tím nemůže vyrovnat. Nedokáže tak uzavřít mír jak sám se sebou, tak ani s okolním světem. Když je však ze svého klanu následně vyhoštěn, snaží se najít nový smysl života. 

Mezi výkonné producenty mimo jiné patří i Lauren Schmidt Hissrich, která vede původní seriál Zaklínače. Dále se v limitované sérii představí herci jako Lenny Henry, Jacob Collins-Levy, Dylan Moran, Mirren Mack a Nathaniel Curtis.