Jednou z posledních 2D animovaných pohádek od Disneyho byl snímek Princezna a žabák, který nám v roce 2009 nadělilo duo Ron Clements a John Musker. S princeznou Tianou se však ještě myšák úplně nerozloučil, protože v roce 2020 společnost oznámila, že připravuje seriálové pokračování. Toho jsme se zcela původně měli dočkat letos, ale nakonec si fanoušci budou muset počkat až do roku 2024. A nyní už konečně víme, kdo vlastně seriál povede.

Otěží režie a scénáře se podle serveru Variety ujala Joyce Sherri, producentka a scenáristka, která se například podílela na psaní hororové série Půlnoční mše (2021) od Mikea Flanagana. Je taktéž tvůrkyní krátkometrážních snímků jako Down, Down, Baby (2013), Forever (2016) a Beauty (2018).

Hlavní hrdinkou se tak zase stane princezna Tiana, které pro seriál opět propůjčí hlas Anika Noni Rose. Jakožto nově korunovaná princezna z Maldonie se vydává na další zbrusu nové dobrodružství, nicméně její minulost z New Orleans ji začne rychle dohánět. To je ovšem stále zatím vše, co o hlavním ději víme, ale vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby se k hrdince připojili i určití staří známí z původního filmu. To nám patrně prozradí až nějaký ten oficiální trailer, těžko ale říct, kdy přesně se ho dočkáme.

Zcela původně se o seriál měla postarat filmařka Stella Meghie, která má za sebou romantická dramata jako Všechno úplně všechno (2017) a Fotografie (2020), nakonec ale zůstane pouze v roli výkonné producentky. 

Asi nebude žádným překvapením, že Disney kromě seriálu podle všeho chystá také hranou předělávku původního filmu. Tianu by v ní mohla ztvárnit oscarová Lupita Nyong'o, hvězda z filmů jako 12 let v řetězech (2013), Black Panther (2018) a My (2019). Disney však zatím nic takového nepotvrdil.