Během podzimu roku 2022 jsme se dozvěděli, že dospělácký animák Buchty a klobásy (2016), kterému vdechli život filmaři Conrad Vernon a Greg Tiernan, dostane seriálový spin-off. A ten už se k nám rychlými kroky blíží.

Dokazuje to i nově vydaný plakát, který zároveň odhaluje, že seriál Sausage Party: Foodtopia bude uveden na službě Amazon Prime Video již 11. 7. 2024. Obsahovat bude 8 epizod, které budou všechny zveřejněny najednou.

O příběhu zatím stále nic moc nevíme, vrátí se každopádně Seth Rogen jako Frank, Kristen Wiig jako Brenda Bunson, Michael Cera jako Barry, David Krumholtz jako Kareem Abdul Lavash a Edward Norton jako Sammy Bagel Jr.

Právě zmíněný Seth Rogen a scenárista Evan Goldberg před lety uvedli následující:

,,Bude to mít srdce, zdvojnásobenou míru slovních hříček a trojnásobnou míru sexu mezi jídlem. Jinými slovy je to přesně to, co svět právě teď potřebuje."

Výroba spin-offu příliš překvapující není, i přestože původní Buchty a klobásy byly mládeži nepřístupný animák, v kinech si vedl skvěle. Z rozpočtu 19 milionů dolarů se mu podařilo utržit přes 141 mega, přičemž i reakce od kritiků byly fajn. V brzké době by nám tudíž Amazon mohl nadělit nějaký ten první oficiální trailer, který nám o ději něco málo poodhalí. Připomeneme ještě slova Vernona Sanderse, šéfa globální televize Amazon Studios, který se o spin-offu vyjádřil následovně:

,,Původní Buchty a klobásy byly neuvěřitelně veselým, pobuřujícím, jedinečným vstupem do světa animace. Jsme nadšeni, že můžeme znovu spolupracovat se Sethem, Evanem a jejich týmem v Point Grey a také s našimi partnery v Annapurna Television a Sony Pictures Television, aby nabídli nový pohled na tento svět, který bude živě přiveden k životu našim globálním zákazníkům Prime Video.“

Showrunnery celého seriálu se stanou Kyle Hunter a Ariel Shaffir, kteří také pracovali na scénáři k filmové verzi z roku 2016. Oba dva taktéž pracovali na dobrodružné sci-fi jménem Future Man, která vyšla v roce 2017.

Dále v seriálu uslyšíme hlasy herců jako Will Forte, Natasha Rothwell, Sam Richardson a Yassir Lester.