Tak to vypadá, že nový seriál o Godzille, který ponese název Monarch: Odkaz monster, nakonec dorazí už letos. Potvrzuje to i první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jelikož se jedná o dílo, na které dohlíželo studio Legendary Television, je jasné, že seriál bude spadat do stále rozrůstajícího se univerza Monsterverse, do něhož spadají snímky Godzilla (2014), Kong: Ostrov lebek (2017), Godzilla II Král monster (2019) a Godzilla vs. Kong (2021). Nadcházející seriál však bude interquel, který se bude z podstatné části odehrávat po událostech filmu Godzilla z roku 2014. Jak se zdá, samotný příběh se bude odehrávat ve dvou časových rovinách. Jedna bude zasazená v současnosti a druhá zas v 50. letech. 

Děj nás tak zavede do doby krátce poté, co bitva mezi Godzillou a titány MUTO zanechala San Francisco v troskách. Dva sourozenci jdou po stopách svého otce přes svět monster, aby odhalili spojitost své rodiny s tajemnou organizací známou jako Monarch. Jejich otec, armádní důstojník jménem Lee Shaw, totiž ví něco, co by mohlo celou organizaci ohrozit.

Shawa si zahrají dva herci. Jeho starší verzi ztvární legendární Kurt Russell (Osm hrozných) a mladší zas hercův syn Wyatt Russell (Černé zrcadlo). Seriál by tak měl sledovat jeho 50 let trvající cestu, která nám zároveň o výše zmíněné organizaci odhalí další informace, stejně tak vyjeví dávno pohřbená tajemství. 

Showrunnery a hlavními scenáristy seriálu se stali Chris Black (Star Trek: Enterprise) a Matt Fraction (Da Vinciho démoni). O režii jednotlivých epizod se postarali Matt Shakman (MCU Fantastická čtyřka), Mairzee Almas (Světlo a stíny), Andy Goddard (Carnival Row), Julian Holmes (The Boys) a Hiromi Kamata (Let the Right One In).

Dále se v seriálu objeví herci jako Anna Sawai, Kiersey Clemons, Anders Holm, Joe Tippett, Elisa Lasowski a Christopher Heyerdahl.

Seriál bude na Apple TV+ premiérovat 17. 11. 2023.

Letos k nám dorazí ještě i japonská Godzilla, a to v podobě snímku Godzilla: Minus One.