Slavná knižní série pro děti jménem Kronika rodu Spiderwicků, kterou napsala Holly Black a ilustroval Tony DiTerlizzi, by se měla dočkat seriálové podoby. Otázkou ovšem nyní je, kde se vlastně objeví. Hraná šestidílná série, na jejíž výrobu dohlížela studia Paramount Television Studios and 20th Television, už je údajně nějaký ten pátek dokončená. Zcela původně měla premiérovat na Disney+, nicméně podle serveru Deadline to vypadá, že na myšákově streamovací službě se nakonec neobjeví.

Disney+ na tom totiž momentálně není se svými čísly zrovna nejlépe, tudíž jeho představitelé spolu s dalšími mediálními společnostmi v Hollywoodu přehodnocují své současné strategie týkající se streamování. A mezi tyto strategie samozřejmě patří i snižování nákladů. Už v květnu Disney oznámil, že v rámci toho dojde k mnoha škrtům. A zdá se, že seriálová Kronika rodu Spiderwicků je jednou z obětí. 

Samozřejmě to ale neznamená, že se celý seriál hází do koše. Paramount už podle všeho hledá jiného kupce, který by mohl seriál odvysílat. V rámci toho ale momentálně není jasné, kdy přesně se ho dočkáme.

Chystaná seriálová adaptace by se každopádně od původních předloh příliš lišit neměla. Zavítáme do starého a velice tajemného domu, do něhož se přestěhují sourozenci Graceovi, jmenovitě bratři Jared (Lyon Daniels) a Simon (Noah Cottrell) a jejich sestra Mallory (Mychala Lee), spolu s jejich matkou Helen (Joy Bryant). To ještě však netuší, že objeví skrytý svět hemžící se fantastickými bytostmi, mezi které patří například víly, obři a trollové. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Aron Eli Coleite, který je také jedním z tvůrců slavného seriálu Zámek a klíč (2020). Dále si mají v seriálu zahrát herci jako Hunter Dillon, Alyvia Alyn Lind, Jack Dylan Grazer, Patty Guggenheim a Christian Slater, který má ztvárnit padoucha Mulgaratha.

Na světě už každopádně máme adaptaci filmovou z roku 2008, o kterou se postaral režisér Mark Waters. Tak uvidíme, jak si povede chystaná seriálová verze. Nejprve ovšem bude muset najít nový domov.