Na konci léta vyšlo najevo, že chystaná seriálová adaptace Kroniky rodu Spiderwicků, slavné knižní série pro děti, kterou napsala Holly Black a ilustroval Tony DiTerlizzi, na Disney+ nakonec nevyjde. Nutně to ale neznamenalo, že seriál hned zamíří do koše. Jelikož už je nějakou dobu dokončený, byla by nesmírná škoda, kdyby veškerá ta práce přišla vniveč. Krátce poté, co Disney dal od projektu ruce pryč, studio Paramount Television se rázem začalo poohlížet po jiném kupci, který vy adaptaci uvedl.

A zdá se, že hledání je konečně u konce. Seriálu se ujala společnost Roku, která by ho měla odvysílat na své streamovací službě The Roku Channel. Brian Tannenbaum, jeden z představitelů společnosti, prohlásil, že jim je nesmírnou ctí představit velkolepý příběh plný dobrodružství prostřednictvím právě jejich streamovací platformy. 

Novou dohodu si pochvaluje i Nicole Clemens, prezidentka Paramount Television, která společnosti Roku poděkovala, přičemž zároveň uvedla, že se už nemůže dočkat, až seriál divákům představí.

Těšit se tak můžeme na šestidílnou sérii, která by měla věrně zadaptovat události původní předlohy. Zavítáme do starého a velice tajemného domu, do něhož se přestěhují sourozenci Graceovi, jmenovitě bratři Jared (Lyon Daniels) a Simon (Noah Cottrell) a jejich sestra Mallory (Mychala Lee), spolu s jejich matkou Helen (Joy Bryant).

To ještě však netuší, že objeví skrytý svět hemžící se fantastickými bytostmi, mezi které patří například víly, obři a trollové. Nebude chybět ani sám Mulgarath (Christian Slater), který se stane primárním záporákem celého příběhu. 

Disney se v posledních měsících zaměřoval především na snižování nákladů, v rámci čehož se musel uchýlit k mnoha škrtům. Možná právě proto se nakonec rozhodl dát od chystané adaptace ruce pryč.

Showrunnerem a hlavním scenáristou se každopádně stal Aron Eli Coleite, který je také jedním z tvůrců slavného seriálu Zámek a klíč (2020). Režii prvních dvou epizod si vzala na starost Kat Coiro (She-Hulk: Neuvěřitelná právnička).

Dále se v seriálu objeví herci jako Hunter Dillon, Alyvia Alyn Lind, Jack Dylan Grazer a Patty Guggenheim.

Na službě Roku Channel má seriál premiérovat někdy v první polovině roku 2024, zda ho někdy uvede i nějaká platforma u nás, je zatím otázkou.