Seriálová adaptace videoherní série Fallout od společnosti Amazon získala 16 nominací na 76. ročníku cen Emmy. Je nominována za scénář, vizuální efekty, vynikající dramatický seriál nebo výpravu. Walton Goggins také obdržel nominaci za mimořádný herecký výkon v hlavní roli za ztvárnění postavy pistolnického Ghoula.

„Fallout vznikl v opravdu divokém a kreativním období tvorby videoher a zdá se, že televize tento moment právě dohání, podobně jako filmy dohánějí poněkud psychedelické marvelovské komiksy 60. a 70. let. Takže mám pocit, že pokračujeme v tomto vzoru,“ řekl spoluautor seriálu Graham Wagner serveru Deadline.

Scenáristka Geneva Robertson-Dworet také zmínila, jak je těžké během osmi epizod adaptovat herní sérii, ve které jsou tisíce hodin hraní, ze kterých se dá čerpat. Nutně to však znamená, že se některé části mytologie musí vynechat, ale o to víc se těší na další řadu, ve které budou moci jít více do hloubky. Pokračování bylo již dříve potvrzeno.

Z úspěchu v nominacích Emmy je nadšen také Phil Spencer. Šéf herní divize Microsoftu poděkoval všem hercům, štábu a dalším lidem ze společností Kilter Films, Amazon Prime Video a Bethesda.

Je to již druhý rok po sobě, kdy adaptace videohry získala velký počet nominací na cenu Emmy. Minulý rok to byla adaptace hry The Last of Us od HBO, která si z 24 nominací odnesla domů 8 cen. Jak dopadne Fallout?

Nejvíce nominací na ceny Emmy má dramatický seriál Shōgun. Seriál dostupný na streamovací platformě Max jich má 25. O dvě méně má potom seriál Medvěd.