Seriál WandaVision se rozhodně nebojí experimentovat a posouvat hranice MCU. První dvě epizody byly silně inspirovány prvními sitcomy z minulého století, což mnoho fanoušků znepokojilo. Jenže tvůrci nám nechtějí dát jen tak nic zadarmo, a tak je vše zavaleno v tajemnu a postupně nenápadně předhazováno.

Kdy se objeví Mephisto? Má co dočinění s dvojčaty Billym a Tedem, které můžete znát jako X-Meny Wiccana a Speeda? A co sakra znamenají ty hexagony?

Na mnoho odpovědí si musíme ještě počkat. Jenže jako by toho nebylo dost, rozhodli se tvůrci přihodit další velké překvapení.

Upozorňuji, že zbytek článku obsahuje spoilery pro pátou epizodu!

Nějakým záhadným způsobem je Vision naživu, nejspíše Wanda doopravdy uzavřela smlouvu s Mephistem, nebo zkrátka má oproti komiksům upravené schopnosti. Tak jako tak je Wanda jedna z nejmocnějších postav, která v komiksové sérii House of M dokázala jednou větou zničit všechny mutanty. Proto si někteří myslí, že právě ona je klíčem k propojení Marvel filmových universů, protože Marvel Studios má vlastní superhrdinský svět a 20th Century Fox zcela jiný. Jenže Disney nyní už vlastní 20th Century Fox, čímž se dostáváme k dnešní novince.

Quicksilver je zpátky! Quicksilver, neboli Pietro Maximoff, je bratr Wandy a mohli jsme ho vidět v Avengers: Age of Ultron, kde i zemřel. Jenže místo herce Aarona Taylor-Johnsona, který ho v tomto filmu hrál, se objevil Evan Peters, který ho hraje v X-Men filmech, původne spadajících pod FOX.

Co to znamená? Pokud si tvůrci jen nehrají s našimi emocemi, tak zde mluvíme o prvním propojení filmových univers. To nasvědčuje teorii, že Wanda bude záporák ve filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Na další odpovědi si musíme počkat, ale jedno je jisté. MCU se právě sjednotil s X-Men universem.