Nedávno se nám rozjela poslední třetina jedenácté řady seriálu The Walking Dead, která celou více než deset let běžící sérii od AMC konečně ukončí. Ale jelikož je populární zombie univerzum pro zmíněnou stanici velice spolehlivým zlatý dolem, samozřejmě můžeme počítat s tím, že se v budoucnu dočkáme dalších seriálových spin-offů.

Jedním z nich bude i série The Walking Dead: Dead City, jež se má zaměřit na postavy Negana a Maggie, které opět ztvární herci Jeffrey Dean Morgan a Lauren Cohan. A AMC tak nedávno vydalo řadu prvních fotek, které si můžete prohlédnout níže. Hlavní příběh seriálu by se měl odehrávat v zamořeném New Yorku, který bude samozřejmě plný masožravých a hnijících nemrtvých. 

Kromě fotek s drsňácky vyhlížející Maggie, která toho v oné době má za sebou opravdu hodně, můžeme také na jedné z nich vidět, jak drží Neganovi nůž u krku. Jak se zdá, komplikovaný vztah těchto dvou postav se bude dále rozvíjet. Otázkou ovšem je, zda tvůrci mají vymyšlený způsob, jak ho i nadále udržovat zajímavým. To se holt necháme překvapit.

Lze taktéž očekávat, že oba protagonisté narazí v New Yorku na další přeživší, kteří budou mít všelijaké úmysly. V seriálu si má taktéž zahrát herec Gaius Charles, který má ztvárnit postavu nemilosrdného Perlieho Armstronga. Na další informace o samotném ději si ale budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. 

První série by měla mít šest epizod, přičemž by k nám měla dorazit už v dubnu roku 2023. Samotná produkce by měla skončit už tento měsíc.

Showrunnerem a hlavním scenáristou pro The Walking Dead: Dead City se stal filmař Eli Jorne, který je jedním z tvůrců komediálního seriálu Zornův syn z roku 2016. Taktéž sepsal scénář k páté epizodě desáté série The Walking Dead, která nesla název What It Always Is. V úspěšném zombie seriálu ale působí už léta, vykonával mimo jiné i pozici koproducenta.