Příští měsíc dorazí na Netflix zbrusu nový seriál jménem The Nurse, o který se postarala dánská režisérská hvězda Kasper Barfoed. Na první trailer, který nám v podstatě jen ukáže celou jednu sekvenci z první epizody, se můžete podívat výše.

Hlavní postavou se stává zdravotní sestra Pernille Kurzmann (Fanny Louise Bernth), která začala v nemocnici pracovat teprve přednedávnem. Nyní ji čeká první noční směna, na které bude sdílet službu spolu se svou zkušenější kolegyní Christinou Aistrup Hansen (Josephine Park). Zprvu se zdá, že Pernille čeká klidná noc. To se ale změní ve chvíli, kdy bude muset najednou pomoci pacientovi se srdeční zástavou. Obě dvě sestry se tak musí pokusit pacienta udržet při životě do té doby, dokud nedorazí profíci z kardiologie. A jak je z upoutávky vidno, vtipně jim k tomu pomůže rytmus slavné písně I Will Survive od Glorie Gaynor. To je ale jen začátek mnohem hrozivějšího příběhu. 

Chystaný seriál totiž vychází ze skutečných událostí, ke kterým v Dánsku došlo v roce 2015. Tehdy totiž zavolala na policii zdravotní sestra z nemocnice Nykøbing Falster, aby ji informovala o strašlivé události, která se tam přihodila. Podezírala totiž jednu ze svých kolegyň z toho, že úmyslně nechává pacienty v nemocnici zemřít, přičemž se obávala, že v tom bude pokračovat i nadále.

Brzy poté se z toho zrodí případ vraždy, jaký v dánské právní historii neměl obdoby. Následně pak vyjde najevo, že ono podezření chovali i další lidé, kteří v nemocnici pracovali, někteří dokonce tvrdí, že ho chovali hned několik let. Proč se tomu ale nikdo nepokusil zabránit dříve? A je možné získat nějaké důkazy? Celý seriál tak bude vycházet z knihy The Nurse: The True Story Behind One of Scandinavia's Most Notorious Criminal Trials od Kristiana Corfixena. 

Tvůrcem seriálu je výše zmíněný Kasper Barfoed, který v roce 2015 zabodoval se svou sportovní komedií Léto '92. Taktéž se jako režisér podílel na tvorbě krimi seriálů jako Ti, co vraždí (2011), Dicte (2013) a slavný Kaštánek (2021).

Dále se v seriálu objeví herci jako Peter Zandersen, Dick Kaysø, Amalie Lindegård, Selma Kjær Kuscu, Stephanie Nguyen a Sofia Cukic.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 27. 4. 2023.