Adaptace dramatického akčního hitu The Last of Us bude lákat hráče nejen z důvodu toho, aby znovu prožili nesnadnou cestu hlavních hrdinů, ale také proto, že uvidí scény, které ve hře od studia Naughty Dog nebyly.

Herec Gabriel Luna (v seriálu hraje Joelova bratra Tommyho) v rozhovoru pro IGN prozradil, že seriál se bude více zabývat rodinou Millerových před událostmi ve hře. Uvidíme život rodiny před vypuknutím epidemie a zjistíme, jak Joel žil před incidentem.

„Právě ty chvíle, kdy je všechno ještě normální, byly velmi zábavné a také velmi důležité pro příběh, abychom zjistili, víte, jak tahle malá rodinka vypadá, když nebojuje o život,“ říká v rozhovoru Luna.

Anna Torv, jež hraje Tess, uvedla, že tvůrce seriálu Craig Mazin umožnil hercům, aby pro seriálovou adaptaci nabídli vlastní interpretace postav. To byla podle ní úleva, protože si to mohli herci udělat po svém.

Zajímavé je, že verze Tess v seriálu je mnohem starší než ta, kterou známe ze hry. Stejně je na tom Joel. Možná to souvisí s tím, že děj je zasazen do současnosti, zatímco hra se odehrává o 10 let později. Díky tomu má příběh na diváky působit opravdověji, myslí si Neil Druckmann z Naughty Dog.

Mazin pro TechRadar k tomu dodal: „Mám pocit, že když se dívám na seriál a píše se rok 2023 a seriál se odehrává v roce 2043, je to prostě o něco méně reálné. I když se dívám na seriál v roce 2023 a odehrává se v roce 2016, je to trochu méně reálné. Tak jsem si říkal, že by mohlo být zajímavé prostě říct: ‚Hele, podívej, v tomhle paralelním vesmíru se tohle děje právě teď. Tohle se děje letos‘.“

I přes tyhle a další menší změny bude seriálová adaptace na HBO Max věrná hře. Slibuje to sám Druckmann, jenž byl hlavním tvůrcem videoherního The Last of Us. Mazin k tomu řekl, že adaptovat videohru není snadný úkol, ale The Last of Us je na tom jinak, protože už má základy v podobě velmi dobrého příběhu, na kterém se dá stavět zbytek.

The Last of Us bude mít na HBO Max premiéru 16. 1. 2023.