V posledních měsících byla spousta náznaků, že by seriál The Last of Us od HBO mohl mít premiéru v letošním roce. Bohužel, budeme muset být ještě trpěliví.

Natáčení v kanadské Albertě bude probíhat až do července 2022 a HBO se seriálem na letošek nepočítá.

„V roce 2022 seriál vysílat nebudeme. Stále se natáčí v Kanadě. Předpokládáme, že premiéra bude v roce 2023,“ uvedl Casey Bloys, šéf obsahu HBO a HBO Max, pro magazín Deadline.

Bloys měl možnost vidět několik prvních epizod a považuje je za velmi vzrušující. „Craig [Mazin, hlavní scenárista seriálu] pro nás natočil Černobyl, je to fantastický scenárista a režisér. To, co jsem viděl, vypadá úžasně, takže se na to těším, ale v roce 2022 to nebude.“

Jak už nějakou dobu víme, první řada seriálu The Last of Us bude mít deset dílů. Produkce dostala zelenou na konci roku 2020. Hlavního hrdinu Joela si zahraje Pedro Pascal (Mandalorian), zatímco Bella Ramsey (Hra o trůny) se ujme role Ellie. První společná fotografie, i když jen zezadu, byla zveřejněna v září 2021.

SERIÁL THE LAST OF US PŘEKONÁ PŮVODNÍ HRU

Pedro Pascal mezitím zvyšuje očekávání. Herec Joela si myslí, že seriál dokáže překonat původní hru od Naughty Dog, která zaznamenala obrovský úspěch, zatímco pokračování vzbudilo velkou kritiku za příběh, i přesto jde ale o úspěšný akční thriller.

Myslím, že seriálová adaptace může více než překonat původní hru. Nepochybuji o tom, že nezklameme ani fanoušky hry, ani nové diváky,“ uvedl Pascal pro německý Neelix.

V seriálu The Last of Us uvidíme spoustu známých scén, první řada se totiž soustředí na děj z prvního dílu. Kromě toho se ale scenáristé postarali o několik dalších scén, které mají zaujmout i ty, co příběh dobře znají.

V JINÉM ČASOVÉM OBDOBÍ?

Dosavadní informace také naznačují, že se adaptace odehrává v jiném období než herní série. Jeden fanoušek si všiml, že dekorace a rekvizity z natáčení naznačují začátek epidemie, jež mění lidi v monstra, na rok 2003, což je o deset let dříve než v původním herním příběhu. Ve hře The Last of Us od Naughty Dog se virus, který zdecimoval lidstvo, začal šířit v roce 2013 a samotný příběh je zasazen do roku 2033. Pokud scenáristé zachovají tento rozestup, tak adaptace by se mohla odehrávat v roce 2023.

Změna pravděpodobně neovlivní průběh hlavního děje, ale může mít vliv na detaily představovaného světa. Na ulicích se budou objevovat vraky starších aut a v domácnostech elektronika z počátku a konce 20. století.