V rámci partnerství Amazon Studios a Sony Pictures TV se obě studia minulý rok rozhodly, že přivedou na svět seriálovou adaptaci slavného románu z roku 1973 od Lois Duncan, která nesla název Tajemství loňského léta. Příběh vypráví o skupince mladých lidí, které stopuje a postupně zabijí tajemný a nebezpečný vrah. A to přesně rok poté, co ona skupinka srazí ze silnice neznámého muže, jehož tělo posléze ze strachu hodí do moře. Na motivy původní knihy vznikla v roce 1997 i filmová adaptace, která sice nepatří mezi nejlépe hodnocené horory, ale komerčně si vedla natolik dobře, že vyprodukovala hned dvě pokračování. Novodobá seriálová verze měla premiéru minulý podzim. Kritiky a diváky ale rozhodně neohromila. A Amazon tak nedávno zveřejnil poměrně nepřekvapivé oznámení. 

Studio totiž oznámilo, že seriál se po první sérii ruší. I přestože showrunnerka Sara Goodman měla v plánu natočit další sérii, která by se údajně více zaměřila na vztahy mezi jednotlivými hrdiny, k ničemu takovému nakonec nedojde. Seriál se totiž příliš vřelých hodnoceních nedočkal. Na serveru Rotten Tomatoes například seriál dostal od kritiků bídných 40%, od diváků zas 41%. A pokud to ještě spojíme s poměrně nízkou sledovaností, není proto divu, že se Amazon rozhodl hororovému rebootu dát navěky sbohem. I přestože samotný děj byl po první sérii více méně uzavřen, Sara Goodman doufala v jeho rozvíjení i v sérii druhé. Amazon však logicky nechce investovat do něčeho, co nejenomže moc nevydělává, ale taktéž to stojí za houby. 

Kromě role showrunnerky se Goodman ujala i otěží hlavní scénáristky. V hlavních rolích se představili herci jako Madison Iseman, Brianne Tju, Ezekiel Goodman, Ashley Moore, Sebastian Amoruso, Fiona Rene, Cassie Beck, Brooke Bloom, Bill Heck, Sonya Balmores a Spencer Sutherland.