Před čtyřmi měsíci premiérovala na službě Disney+ britská dobrodružná série jménem Renegátka Nell, kde se v hlavní roli představila Louisa Harland. Pokud jste už ji však zhlédli a doufali jste, že dobrodružství titulní hrdinky bude v budoucnu pokračovat, tak pro vás máme špatnou zprávu.

Renegátka Nell dostala od streamovací služby Disney+ stopku, na další sezónu tak už nedojde. Důvod zrušení seriálu uveden nebyl, ale pravděpodobně za to mohla nízká sledovanost, Renegátka Nell se jinak mohla chlubit vcelku pozitivními ohlasy jak od kritiků, tak i od diváků. Představitelé společnosti Disney v rámci oznámení o zrušení každopádně uvedli, že jsou pyšní na svět, jenž seriáloví tvůrci vytvořili, následně poděkovali jak jim, tak i produkčním partnerům od Lookout Point a celému obsazení. 

Příběh se zaměřil na odvážnou a chytrou mladá žena jménem Nell Jackson, která je v Anglii 18. století neprávem obviněna z vraždy. V rámci toho se z ní rychle stane ta nejobávanější loupežnice v zemi.

Když se ale jednoho dne setká s magickou bytostí jménem Billy Blind (Nick Mohammed), která ji předá superschopnosti, Nell si uvědomí, že osud pro ni přichystal skutečně velké věci. Následně ale upoutá pozornost zlovolného hraběte Poyntonu (Adrian Lester), který osnuje magické spiknutí proti anglické královně.

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Sally Wainwright, která je tvůrkyní a režisérkou krimi seriálu Šťastné údolí (2014).

O režii jednotlivých epizod se postarali Amanda Brotchie, M.J. Delaney a Ben Taylor.

Dále hrají Joely Richardson, Frank Dillane, Pip Torrens, Alice Kremelberg, Craig Parkinson a Jake Dunn.