Už za měsíc bude na Disney+ premiérovat seriálová verze Lovců pokladů, která ponese název National Treasure: Edge Of History. Bude se jednat o důstojného nástupce filmové série s Nicolasem Cagem? Nebo to bude jenom trapná napodobenina? O tom se budeme moct přesvědčit již brzy. Disney se každopádně nedávno pochlubil oficiálním plakátem, na který se můžete podívat níže.

Na něm se nachází nejenom hlavní hrdinka Jess Morales (Lisette Olivera) s přáteli, ale také chamtivá miliardářka Billie, kterou ztvární Catherine Zeta-Jones. Jesss se tak vydá za úžasným a nebezpečným dobrodružstvím, aby mohla odhalit tajemnou minulost své rodiny a zachránit prastarý poklad před zlými prackami Billie a jejích kumpánů. 

A i přestože se Cage v seriálovém dobrodružství neukáže (tedy alespoň ne v první řadě), přece jednom se nějakých těch známých postav z filmů dočkáme. Poslední plnohodnotná upoutávka nám například ukázala Petera Sarduskyho, speciálního agenta FBI, jehož opět ztvárňuje Harvey Keitel. V příběhu se taktéž objeví Riley Poole, technologický expert a parťák Benjamina Franklina Gatese, kterého v seriálu opět ztvární Justin Bartha.

Co se týče vedlejších postav, které budou Jess hlídat záda, tak mezi ně patří Ethan (Jordan Rodrigues), Liam (Jake Austin Walker) a Oren (Antonio Cipriano). Jistou roli by měl v příběhu hrát také další FBI agent, kterým bude Ross (Lyndon Smith), nicméně o jeho roli toho příliš nevíme. 

Na seriálu z velké části pracují stejní lidé, kteří se postarali i o filmové verze. Showrunnery a hlavními scenáristy jsou Cormac Wibberley a Marianne Wibberley, oba dva také zpracovali scénáře ke snímkům s Nicolasem Cagem.

Určité epizody natáčí také Jon Turteltaub, původní režisér obou dvou filmů, k němu se však ještě připojila indická filmařka Mira Nair.

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 14. 12. 2022.