Služba Peacock nám příští rok na jaře nadělí svůj zbrusu nový seriál, který ponese název Mrs. Davis. A i přestože na nějaký ten oficiální trailer si budeme muset ještě počkat, služba zveřejnila nejenom datum premiéry, ale také první fotky, které si můžete prohlédnout níže. A o čem vlastně nadcházející série bude? Inu, i přestože primárním žánrem má být drama, podle synopse bychom také měli očekávat výrazný nádech sci-fi.

Příběh tak bude vyprávět o drsné a s nikým se nepárající jeptišce jménem Simone (Betty Gilpin), kterou čeká vyloženě nadlidský úkol. Ve jménu božím se bude muset vydat do boje proti zlovolnému technologickému pokroku, který se prezentuje v podobě umělé inteligence jménem Mrs. Davis. Ta patrně lidi vybízí k tomu, aby se zapojili do jakési hry, ve které však následně přijdou k úhoně. 

Na jedné z fotek tam můžeme vidět Simone v nemocnici, kde prochází kolem skupiny poraněných LARPerů. A není divu, protože Mrs. Davis přislibuje především nezapomenutelné dobrodružství, stačí se jenom stát jedním z „Uživatelů.“ Jeptiška Simone se však rozhodne umělé inteligenci postavit. Jak? To nám snad ukáže až nějaký ten trailer. Jedno je ale jisté. Mrs. Davis ví, že jí jde služebnice boží po krku. Tudíž se bude zcela bezpochyby bránit, pro což možná zmanipuluje další nešťastníky, kteří skočí na její vábení.

Podle tvůrců se každopádně můžeme těšit na zkoumání sváru mezi vírou a technologií, která přejde v ,,epickou bitvu biblických rozměrů.“

Tvůrci a hlavními scenáristy se stali Damon Lindelof a Tara Hernandez, což je docela zajímavá kombinace. Lindelof pracoval na scénáři k seriálům jako Ztraceni, Pozůstalí a Watchmen, Hernandez zas napsala mnoho epizod pro populární sitcom Teorie velkého třesku, plus podílela se i na výrobě jeho spin-offu Malý Sheldon.

O režii jednotlivých epizod se postarají Alethea Jones, Frederick E.O. Toye a Owen Harris.

Dále se dočkáme herců jako Jake McDorman, Ben Chaplin, Tom Wlaschiha, Margo Martindale, Mathilde Ollivier, Barry Livingston, Darri Ingolfsson a Katja Herbers.

Oficiální premiéra na Peacocku je stanovená na 20. 4. 2023.