Jak daleko byste byli ochotní zajít, abyste dostali za mříže hrozivého vraha, který se zdá být nepolapitelný? Přesně o tom bude pojednávat krimi seriál jménem Lest, na jehož trailer se můžete podívat výše. Příběh bude vycházet podle skutečných událostí, ke kterým došlo v roce 1992 v Londýně. Je tomu už pět měsíců od hrůzostrašné a brutální vraždy Rachel Nickell, ke které došlo v jihozápadní části Londýna Wimbledon Common. Policie je ale stále zoufalejší, protože pořád nikoho nezatkala. Je ale přesvědčená, že za vraždou stojí muž jménem Colin Stagg (Sion Daniel Young). Problém je nicméně ten, že na něho nemají žádné pořádné důkazy. 

Na scénu tak nastupuje začínající detektivka Sadie Byrne (Niamh Algar), se kterou také vznikne poměrně riskantní plán, díky němuž by ale mohl Stagg konečně jít za mříže. Byrne se totiž bude muset pokusit získat si vrahovu přízeň tím, že s ním vstoupí do vztahu. Postupně bude muset získávat jeho důvěru, aby mohla eventuálně nashromáždit dostatek důkazů o jeho údajných zločinech. To se však ukáže být poměrně nelehký úkol. Stagg je totiž možná nejenom vrahem, ale pravděpodobně i šílencem, který si libuje v nejrůznějších temných fantasiích. Je Stagg skutečně vrahem, který je zodpovědný za vraždu Rachel Nickell? A v nakolik velkém nebezpečí se ocitla odvážná detektivka, která se rozhodla hrát úlohu ženy, jež o Stagga jeví zájem? Pokud si to nechcete sami dohledat a raději se necháte překvapit, určitě dejte seriálu šanci. 

O režii se postaral Niall MacCormick, který se například podílel na tvorbě seriálů jako Wallander, Durrellovi a Sestra. Scénář si vzala na starost Emilia di Girolamo, jedna ze scénáristek seriálu Zákon a pořádek: Spojené království. Dočkáme se také herců jako Eddie MarsanHarry TreadawayRochenda Sandall.

Ve Velké Británii seriál premiéroval už minulý rok, nicméně do Spojených států a Kanady se dostane až zítra, tedy 14. 4. 2022.