Lepší než The Last of Us. Tak takové dojmy můžeme číst od zahraničních novinářů a pomalu i od diváků po zhlédnutí první řady seriálu Fallout, který měl premiéru na Amazon Prime Video s českou lokalizací ve formě dabingu a titulků. Od Nerdfixu se již brzy můžete těšit na recenzi, kde vše do detailů rozebereme.

Každopádně, průměrné hodnocení seriálu Fallout na IMDb je 8,7/10 od 11 tisíc lidí. Nejlepší hodnocení má zatím závěrečný osmý díl - 8,9 hvězdiček z deseti. Na ČSFD je uživatelské hodnocení 87 %.

„Myslím, že kdyby všechny herní adaptace byly na téhle úrovni, fanoušci her by si neměli na co stěžovat. Má to všechny atributy Falloutu. Dobrodružná výprava? Check. Tajemství vaultu? Check. Potrhlé násilí a krvavý humor? Check. Ano není to bůhví jak originální, ale rozhodně je to děláno s úctou k předloze a s myšlenkami na fanoušky,“ shrnul své dojmy Human_Traf na ČSFD.

Ulmos napsal: „Nemáte někdo kontakt na pokrývače? Moje nadšení dnes totiž prorazilo střechu od baráku. Máme tu další adaptaci postapokalyptické videohry a na rozdíl od převedení do seriálové podoby v poměru téměř 1:1, jako tomu bylo u The Last of Us (což nemíním jako výtku), jsme se v případě Falloutu dočkali originálního příběhu z pera Jonathana Nolana a dalších šikovných lidí, silně ctících kouzlo a atmosféru této značky.“

A přidal: „Tvůrcům se podařilo vytvořit velice poutavý sci-fi westernový příběh a zároveň ukázat, jakým skvělým způsobem se dají zfilmovat známé RPG herní postupy – ať už nalézání lepších zbraní k boji, směšné počáteční schopnosti konverzace, morální dilemata ve stylu špatné vs. ještě horší, střídání společníků nebo interakce s podivíny Pustiny. To všechno smíchané se zábavným falloutovsky černým humorem a solidním ultranásilným nářezem byl zkrátka recept na úspěch a nejvíce mi srdíčko zaplesalo u mého oblíbence Waltona Gogginse, který dostal nemalý prostor předvést svůj herecký um. Velká paráda a další výstavní dílo videoherních adaptací, které snad i v budoucnu budou takhle skvostné a převálcují přežilé superhrdinské kolovrátky.“

Opět se ukazuje, že hry a seriály si pomáhají. Po vydání seriálu The Last of Us vyletěl nahoru zájem o oba díly. Teď se to samé stalo v případě Falloutu. Tento týden je výrazně větší zájem o Fallout 4 a Fallout 76. Oba tituly se objevují v žebříčku aktuálně nejprodávanějších her na Steamu, i když na nižších pozicích. V popředí nadále jsou Helldivers 2, Counter-Strike 2, RimWorld, RimWorld - Anomaly (DLC) a PUBG.

Navíc příští týden se Fallout 4 dočká dlouho očekávaného next-gen vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Více jsme o něm psali tady.

Potěšeni budou také ti, co využívají cloudovou službu GeForce Now. Fallout 4 a Fallout 76 se dostal do katalogu podporovaných her. Seznam novinek pro tento týden vypadá takto:

  • GIGANTIC: RAMPAGE EDITION (Steam)
  • Inkbound 1.0 (Steam)
  • Broken Roads (Steam)
  • Infection Free Zone (Steam)
  • Shadow of the Tomb Raider: (Xbox, PC Game Pass)
  • Battles Backpack (Steam)
  • Fallout 4 (Steam)
  • Fallout 76 (Steam a Xbox, PC Game Pass)
  • Ghostrunner (Epic Games Store, hra zdarma od 11. 18. 4.)
  • Terra Invicta (Xbox, PC Game Pass)