Pokud se vám líbila velice povedená krimoška Wind River z roku 2017, tak byste si určitě neměli nechat ujít nadcházející seriál jménem Dark Winds od AMC, na jehož trailer se můžete podívat výše. Příběh se bude odehrávat v roce 1971 v americkém Monument Valley, indiánské rezervaci kmene Navajo. Děj tak bude sledovat poručíka jménem Joe Leaphorn, který má momentálně opravdu plné ruce práce. Musí totiž řešit celou řadu případů, které spolu na první pohled vůbec nesouvisí. Čím hlouběji ale pase po pravdě, tím více se otevírají také jeho staré rány z minulosti. A brzy si uvědomí, že mnohé zločiny v rezervaci spolu mají něco společného. 

V pátrání po pravdě se k němu připojuje, i nový náměstek jménem Jim Chee. Ten si zde ostatně také chce vyřídit určité staré účty z minulosti, které se primárně týkají jeho dětství. Oba dva muži tak mají své vlastní vnitřní démony. Možná je ale skutečně zaženou tím, že společně přijdou na to, co celou rezervaci sužuje. Ještě ale netuší, že čím hlouběji budou pátrat po pravdě, tím více se budou vystavovat nebezpečí. Celý seriál vychází podle knižní série Leaphorn & Chee z roku 1970, jejímž autorem je Tony Hilleman.

Na produkci celého seriálu se podíleli také G. R. R. Martin, autor slavné knižní fantasy série Píseň ledu a ohně, a známý herecký veterán Robert Redford. 

Tvůrcem a hlavním scénáristou se stal Graham Roland, který je také jedním z tvůrců seriálového Jacka Ryana z roku 2018. Podílel se také jako scénárista na sériích jako Útěk z vězení, Ztraceni a Hranice nemožného. O režii se postará Chris Eyre, který v roce 1998 natočil slavnou indiánskou road movie Kouřové signály. Dočkáme se také herců jako Zahn McClarnonKiowa Gordon, Jessica Matten, Noah EmmerichDeanna AllisonRainn Wilson.

Oficiální premiéra je stanovená na 12. 6. 2022.