Tvůrci komediálního norského seriálu Seveřané (2016) si pro nás připravili další podívanou, tentokrát však animovanou. Ta dorazí v podobě Netflix seriálu Captain Fall, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh by se měl zaměřit na dobrosrdečného, ale zároveň také naprosto nezkušeného kapitána jménem Jonathan Fall (Jason Ritter), který se ocitne u kormidla pašerácké lodi. Tu má pod palcem obzvlášť krutý kartel, který je připraven mladého kapitána využít jako takového obětního beránka, kdyby náhodou začalo jít všechno z kopce. Náš hrdina se ale bláhově domnívá, že má absolutně vše pod kontrolou, ovšem zároveň nemá vůbec tušení, co všechno se na lodi vůbec děje. Bude se tak jednat o vůbec první animovaný seriál, který si duo Jon Iver Helgaker a Jonas Torgersen vzalo pod palec. Netflix dal seriálu zelenou již v roce 2020.

Z traileru se také dozvíme, že Jonathan se na pozici kapitána lodi absolutně nehodí. Nejenom kvůli tomu, že je stále dost mladý a ještě k tomu docela infantilní, ale i z toho důvodu, že měl na námořní akademii ty absolutně nejhorší výsledky v historii celé školy. Navíc se zdá, že ani jeho rodina na něj není kdovíjak pyšná. A přesně kvůli tomu všemu ho bude chtít výše zmíněný kartel naverbovat.

Jonathan se tak bude pravděpodobně dostávat do všemožných absurdních situací, v nichž nebude chybět zběsilá bitva s útočícími vrtulníky, hrátky s drogami a napadení piráty. Na druhou stranu ale na Jonathana čeká dobrodružství, který by mu mohl kdejaký starší a zkušenější kapitán závidět. 

Hlavními tvůrci se opět stali Jon Iver Helgaker a Jonas Torgersen, kteří také zpracovali scénář.

Dále v seriálu uslyšíme hlasy herců jako Alejandro Edda, Vivian Lamolli, Walles Hamonde, Paris Benjamin, Ludwig Manukian, Rose Abdoo a Stelio Savante.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 28. 7. 2023.