Jelikož seriálu Avatar: Legenda o Aangovi se na Netflixu dařilo, není vůbec divu, že streamovací platforma dala minulý měsíc zelenou nejenom druhé, ale i třetí sezóně. Sever Variety však nyní hlásí, že dojde k jedné velké změně. Albert Kim, tvůrce a hlavní scenárista celého seriálu, odstupuje z pozice showrunnera. Úplně však seriál neopustí, stále bude zastávat úlohu výkonného producenta.

Místo něho další dvě řady povedou Christine Boylan a Jabbar Raisani. Boylan napsala pro první řadu třetí epizodu s názvem Omašu, dále psala pro seriály jako Dokonalý podraz (2009) a Bylo, nebylo (2011), stejně tak se jedná o zkušenou tvůrkyni divadelních her. Raisani zas pro Avatara natočil třetí a čtvrtou epizodu. Oba dva tvůrci tak seriál povedou až do jeho třetí řady, která by podle všeho měla být i finální. 

Server Variety uvádí, že Kim podle všeho chtěl po dlouholeté práci na seriálu prozkoumat nové příležitosti ve své kariéře. V rámci toho údajně podepsal smlouvu se společností Disney, pro kterou bude například pracovat na další řadě seriálu Percy Jackson a Olympané jakožto výkonný producent.

Podle všeho ale pro Disneyho dělá na ještě několika dalších neznámých projektech. Každopádně se necháme překvapit, zda tato změna nějak výrazně ovlivní kvalitu nadcházejících dvou sezón. 

Hlavním hrdinou seriálu, který vychází z animované a populární stejnojmenné série z roku 2005, se stává chlapec jménem Aang (Gordon Cormier), jehož osudem je stát se Avatarem, v rámci čehož musí ovládnout všechny živly a porazit Ozaie, vládce mocného Ohnivého národa. Na jeho velkolepou cestu za záchranou světa se spolu s ním vydá i mladá vládkyně vody Katara (Kiawentiio) a její bratr Sokka (Ian Ousley).

Co se druhé a třetí řady týče, zatím stále ještě nevíme, kdy přesně se jich dočkáme.