Na Netflixu jsme se 14. 1. 2022 dočkali nového hororového seriálu, který nesl název Archive 81. Příběh se zaměřil na jistého archiváře, který dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet. Následně pak ke svému překvapení zjistí, že je filmařka Melody Pendras natočila během vyšetřování hrozivé sekty. Pokud jste však čekali, že se seriál dočká i druhé řady, tak pro vás máme špatnou zprávu. Netflix se totiž rozhodl, že seriál pro druhou sérii už neobnoví, tudíž na pokračování příběhu můžeme zapomenout. To může být pro mnohé poměrně překvapující, protože seriál se dočkal převážně pozitivních reakcí. Vychvalovali si ho jak kritici, tak i mnozí diváci. Dokonce ani sledovanost nepatřila k nejhorším. 

Proč tedy Netflix seriál nechal zrušit? Inu, i přes slušnou sledovanost patrně nedosáhl takových čísel, jaké si streamovací gigant představoval. Ovšem přesné odůvodnění stále ještě neznáme. Netflix ostatně už má nějakou dobu reputaci nemilosrdného zabijáka seriálů. Nedělá mu tak problém ze své platformy odstranit projekty, které si zkrátka nevedou podle jeho představ. Seriál měl ale rozhodně zajímavý námět. Diváci byli svědky dvou časových linií, které se odehrávaly současně. Jak totiž archivář Dan pokračuje v obnově záběrů z jednotlivých videokazet, on a filmařka Melody navážou spojení. Dan tak s překvapením zjistí, že by mohl Melody zachránit před její hrozivou smrtí, ke které došlo téměř před 25 lety.

Hlavní scénáristkou a showrunnerkou seriálu se stala Rebecca Sonnenshine, který je například částečně zodpovědná za scénář k populární sérii Upíří deníky. Taktéž pracovala na scénáři k seriálu The Boys, jehož třetí série se již rychle blíží. Na celém seriálu taktéž pracoval i James Wan, jeden z největších hororových mistrů současnosti. V seriálu se objevili herci jako Martin Donovan, Matt McGorry, Julia Chan, Evan Jonigkeit a Ariana Neal. Pokud jste byli fanoušci seriálu, tak přijměte naši upřímnou soustrast.