V roce 2001 nám Joel Surnow a Robert Cochran nadělili kultovní seriál 24 hodin, v němž se Kiefer Sutherland představil jako protiteroristický agent Jack Bauer.

Unikátní styl seriálu spočíval v tom, že každá epizoda pokrývala časový úsek jedné hodiny, tudíž jelikož se všechny řady skládaly z 24 dílů, kompletní příběh dané sezóny, během něhož se Jack snaží předejít nějaké katastrofě, se vždy odehraje během jednoho jediného dne. Dohromady seriál vyprodukoval 8 sezón, následně na něj navázala série 24 hodin: Dnes neumírej (2014), kterou můžeme v podstatě považovat za řadu devátou. Původní seriál se může i dvěma Zlatými glóby.

A nyní to vypadá, že se v budoucnu dočkáme nové filmové verze. Na té by měla pracovat společnost 20th Century Studios, kterou má pod palcem Disney. Snímek se zdá být ve velice brzkých fázích vývoje, nicméně Brian Grazer, jeden ze zakladatelů studia Imagine Entertainment, uvedl, že si na něj posvítí „velice zajímavým způsobem.“ 

To je však bohužel zatím všechno, co o filmu víme. O příběhu žádné informace nemáme, stejně tak ani nevíme, zda se opět vrátí Kiefer Sutherland jako Jack. Snad se ale odpovědí dočkáme co nejdříve.

Na původní seriál každopádně navázala řada dalších titulů, například televizní film 24 hodin: Vykoupení (2008) nebo pokus o oživení franšízy v podobě seriálu 24 Hodin: Nezastavitelný (2017).

Spolu se Sutherlandem se v seriálu také objevili herci jako Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, James Morrison, Sarah Clarke, Leslie Hope, Sarah Wynter a mnozí další.

Všechny řady jsou momentálně dostupné na Disney+.