Nyní něco pro milovníky závodních titulů. Někdy během letošního roku uvede Netflix brazilskou minisérii jménem Senna, která má na světě svou první upoutávku. Podívat se na ni můžete výše.

Jak už se dá z názvu uhodnout, minisérie si posvítí na život Ayrtona Senny, legendárního automobilového závodníka Formule 1 a trojnásobného světového šampióna, který zemřel ve svých 34 letech během tragické nehody při Grand Prix San Marina 1994. Chystaná minisérie by se měla zaměřit na Ayrtonovu (Gabriel Leone) závodní cestu, která bude zahrnovat triumf, zklamání, radost a smutek, zároveň si také posvítí na jeho osobní vztahy. Zavítáme proto nejenom do 80. let, kdy se z něho stal jezdec Formule 1, ale i do dřívějších dob, kdy se před odjezdem do Anglie stal motokárovým mistrem Jižní Ameriky.

Série tak ponese stejný název, který má i chválený dokument z roku 2010, o nějž se postaral britský filmař Asif Kapadia. Tak snad nás čeká podobně kvalitní podívaná. 

O režii jednotlivých epizod se postarali Vicente Amorim (Yakuza Princess) a Júlia Rezende (Temnota bez konce). Na scénáři zas pracovali Álvaro Campos, Gustavo Bragança, Rafael Spínola, Thais Falcão a Álvaro Mamute.

Dále hrají Matt Mella, Joe Hurst, Johannes Heinrichs, Kaya Scodelario, Steven Mackintosh, Charlie Hamblett, Tom McKay, Arron Long a Patrick Kennedy.

Netflix minisérii uvede někdy během letoška.