Slavní členové skupinky Záhady s.r.o. se k nám zřejmě v budoucnu vrátí v novém kabátku, tentokrát však nebude animovaný. Legendární Scooby-Doo se totiž možná dočká hraného seriálu, na který bude dohlížet Netflix.

Jeho výroba ale ještě není potvrzená, představitelé streamovací služby musí nejdříve schválit počáteční scénář, aby mohli dát projektu oficiálně zelenou. Pokud ho ale neschválí, zřejmě z toho nic nebude. Na scénáři každopádně pracují Josh Appelbaum a Scott Rosenberg.

Appelbaum je jeden z tvůrců seriálu Citadel (2023), který minulý rok uvedl Amazon. Napsal také tituly jako Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011), Želvy Ninja (2014) a jejich následné pokračování (2016).

Rosenberg je autorem scénáře ke slavným filmům jako Con Air (1997) a 60 sekund (2000), taktéž se podílel na psaní prvního Venoma (2018) a obou dvou dílů novodobého Jumanji (2017). 

Oba dva filmaři by také měli zastávat úlohu výkonných producentům, připojit by se k nim měl ještě Greg Berlanti, který má na výrobu seriálu dohlížet se svou firmou Berlanti Productions. Berlanti je taktéž jedním z tvůrců superhrdinských seriálů jako Flash (2014), Supergirl (2015) a Legendy zítřka (2016), ještě letos navíc uvede svůj celovečerní film Vezmi mě na Měsíc. Jelikož se má scénář teprve schválit, žádné herce zatím na palubě nemáme.

Nebude se každopádně jednat o první hranou verzi, v roce 2002 nám režisér Raja Gosnell a scenárista James Gunn nadělili ve výsledku vlastně docela zábavný snímek, jenž jednoduše nesl název Scooby-Doo. Na ten pak o dva roky později navázalo pokračování s podtitulem Nespoutané příšery (2004).

A pak zde ještě máme televizní filmy jako Scooby-Doo: Začátek (2009) a Scooby Doo! Prokletí nestvůry z jezera (2010), ale to žádná veledíla skutečně nejsou. 

Pokud Netflix scénář výše zmíněných tvůrců schválí, tak se budeme modlit, aby výsledek stál alespoň trochu za to.

Připomeneme ještě, že minulý týden na HBO Max premiérovala druhá řada animovaného seriálu Velma (2023), který mnozí diváci zavrhovali do horoucích pekel. Zda se kvalita trochu zlepšila, necháme na vaše posouzení. Ale těch momentálních 12 % od diváků na agregátoru Rotten Tomatoes naznačuje, že příliš velký posun kupředu zřejmě nenastal.