Jednu dobu to s chystaným seriálem Duna: Proroctví vypadalo velice nahnutě. Titul v první polovině loňského roku upadl do kreativního limba, protože ztratil jak režiséra, tak i jednu z hlavních hereček, nemluvě také o tom, ke konci roku 2022 projekt opustila i jedna ze showrunnerek.

Seriálu se ale eventuálně podařilo zvednou se na nohy, tudíž fanoušci světa Franka Herberta se mohou těšit na listopad/november, kdy chystaná série vyjde na službě Max. Přesné datum premiéry stále ještě neznáme, ale je dost možné, že bude odhaleno na chystaném Comic-Conu v New Yorku, který začne za necelý měsíc.

Níže si každopádně můžete prohlédnout zbrusu nový oficiální plakát, na němž se nachází Emily Watson jakožto vychytralá Valya Harkonnen, jedna z hlavních postav příběhu. Max nám zaručeně ještě nadělí nějaký plnohodnotný trailer, kdy přesně to ale bude, je ve hvězdách. 

Jak už dávno víme, seriál bude adaptací knihy Sisterhood of Dune z roku 2012. Děj se bude odehrávat 10 000 let před vzestupem Paula Atreida, přičemž bude zkoumat počátky tajemného sesterstva Bene Gesserit.

Představen nám bude příběh zmíněné Valyi a Tuly (Olivia Williams) Harkonnenových, dvou sester, které budou čelit moci, jež ohrožuje budoucnost lidstva. V rámci toho pak založí bájné sesterstvo, která se stane známé jako Bene Gesserit. Nezůstane však jen u shromažďování žen s nadlidskými schopnostmi, samozřejmě začne tahat za nitky i v politické sféře.

Showrunnerkou prequelu se stala Alison Schapker, která psala pro seriály jako Alias (2001), Hranice nemožného (2008) a Flash (2014). O režii určitých epizod se postarala Anna Foerster, která točila pro známé série jako Myšlenky zločince (2005), Cizinka (2014) a Carnival Row (2019).

Dále se ve spin-offu představí Jodhi May jako císařovna Natalya, Sarah-Sofie Boussnina jako princezna Ynez, Shalom Brune-Franklin jako Mikaela, Faoileann Cunningham jako sestra Jen, Aoife Hinds jako sestra Emeline, Chloe Lea jako Lila a Travis Fimmel jako Desmond Hart.