Český autor Martin Sládek pracuje sice jako inženýr v korporátní společnosti, to však neznamená, že nemá svou vlastní fantazii, do které utíká, když mu není do zpěvu. Již od dětství ho fascinovaly psané příběhy, a tak se rozhodl psát své vlastní. Jeho první povídky se objevily ve sbírkách Fantasy 2009, Kadeti fantasie (2010) a Žoldnéři fantasie: Knížata páry a ducha (2013). Co se týče vlastních vydaných knih, v roce 2013 mu vyšla sbírka postapokalyptických povídek s názvem Nabídka, která se neodmítá. O tři roky později následně vyšla sbírka dvou fantasy novel Hodina vlků. V roce 2018 se na pultech obchodů objevil jeho poslední titul, fantasy román Hladová smečka.

Poslední dva roky pracoval Martin Sládek na novém sci-fi románu o cestování časem. Titul nese název Časovládci: Skyté ostří. Tento nový počin vydalo včera 20. července/júla nakladatelství Mystery Press v měkkých brožovaných deskách. Uživatelské hodnocení stále není k dispozici, ale o knize se v dobrém vyjádřila redakce časopisu Pevnost: „Román Časovládci: Skryté ostří je dechberoucí dobrodružné čtení, drsná a divoká jízda napříč dějinami i paralelními světy.

Přečtěte si také: Postapokalyptický snímek Kniha přežití dostane seriálový prequel s Johnem Boyegou

Časovládci: Skryté ostří nás zavede do role Jorgena, člověka, který umí překračovat hranice času. Náš hrdina je na tom však velmi bídně. Snaží se hledat svou ztracenou přítelkyni Maeve a zapíjí antidepresiva alkoholem. Kvůli stále narůstajícímu šílenství přijme anonymní zakázku, která bude mít fatální dopad nejen na jeho vlastní osud. Mezitím má Albert Everett poslední šanci zahájit guerillovou válku a přizpůsobit si budoucnost světa podle sebe. Task Force Aion musí stvrdit své předchozí vítězství a zajistit přirozený vývoj dějin. Major Kanedy však nevnímá žádnou šanci jako poslední a při každé z nich je odhodlán obětovat vše.

Válka potichu nabírá na obrátkách, bojištěm jsou všechny epochy napříč časem a lidskost zdaleka není její jedinou obětí. Oči kyborgů pod středověkým sluncem jsou ale všechno, jen ne lidské, a oběti – ty jsou jen statistickým údajem…

Jste připraveni prožít hromadu akce, která vás provede naší historií a paralelním vesmírem? Jestli ano, knihu byste již teď měli mít možnost zakoupit na eshopu nakladatelství Mystery Press a u vybraných knihkupců.