Všichni fanoušci sci-fi knih, nastražte své uši. Slavný sci-fi spisovatel a scénárista Ben Aaronovitch (scénář k Dr.Who, Řeky Londýna) se zúčastnil pražského Comic-Conu a poskytl zde i rozhovor o své budoucí práci.

Tento autor se chystá napsat další knihu s policistou Peterem Grantem v hlavní roli. Jeho knihy se většinou odehrávají v Londýně, ale je možné, že se tento policista podívá do Skotska a také do Brna. A proč zrovna do Brna? K této otázce se Ben Aaronovitch vyjádřil na Comic-Conu pro Deník N:

„Plánuju také napsat knihu z Aberdeenu a asi i z České republiky. Ale myslím, že to nebude Praha, ale Brno. Když se totiž dostanete do Čech, všichni jsou opravdu dobří v tom, jak předstírají, že Brno neexistuje. A to je voda na můj mlýn – z takového města chci napsat příběh! A to jsem jím zatím jen projížděl!“ 

Toto vyjádření ještě doplnil o další, ve kterém zmiňuje i Ostravu, kde se mu líbí například industriální architektura:

„Navíc všichni, s kým se bavíte o České republice, mluví o Praze. Všichni. Je to až únavné. Přitom je třeba skvělá Ostrava se svou industriální architekturou. Ale Brno je pro mě blíž. Mimochodem, Praha je docela sebestředná a vytěsňující zbytek světa. Jako Londýn. Znáte to: jsem v Praze, kašlat na zbytek… My Londýňané tomu rozumíme. Máme pocit, že si vystačíme.“

Nám už nezbývá nic jiného, než vyčkávat na nějaké bližší informace a těšit se na další dobrodružství policisty Petera Granta. Snad to bude co nejdříve.