Daniel Kaluuya za svou poměrně krátkou kariéru dokázal, že má setsakramentsky slušný herecký talent. Ona kariéra se mu na plné obrátky rozjela poté, co se objevil ve slavném britském seriálu Černé zrcadlo, přesněji ve druhé epizodě první série jménem Patnáct milionů meritů. Jeho parádní výkon totiž natolik zaujal režiséra, scénáristu a komika Jordana Peela, který ho následně obsadil do svého hororu jménem Uteč. Za ten byl herec dokonce i nominován na Oscara. Onu nominaci však nakonec neproměnil. Alespoň tuhle ne. Až v roce 2021 totiž Kaluuya vyhrál svého prvního zlatého plešouna za snímek Jidáš a černý mesiáš, přesněji v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. Jak se ale zdá, Kaluuya nechce zůstat pouze u herectví. Začíná totiž přičuchávat i ke psaní scénářů. 

Server Deadline totiž informoval o tom, že Kaluuya pracuje na sci-fi snímku jménem The Kitchen, který má být jeho scénáristickým debutem. Příběh se má odehrávat v Londýně roku 2044, kde je městská dělnická třída nucena žít na okraji města poté, co se vláda zbavila veřejného bydlení. Příběh sleduje Izi a Benjiho, dva obyvatele místa jménem The Kitchen, posledního londýnského útočiště pro lidi, kteří se odmítají vystěhovat z města. Na scénáři má taktéž pracovat Joe Murtagh, který byl nominován na cenu BAFTA v kategorii Výjimečný britský film za snímek Calm with Horses. Jeho práce ale taktéž zahrnuje seriály jako Gangs of London a Origin. 

Natáčet se bude v Londýně a Paříži, o produkci se postará Daniel Emmerson z DMC Films, přičemž na Netflixu by se měl snímek objevit někdy během roku 2023. Budeme tedy doufat, že se s prací na scénáři talentovaný herec zdárně popere. Kaluuya se taktéž objeví ve zbrusu novém hororu Jordana Peela jménem Nope, který vejde do kin 21. 7. 2022.