Jak už nějaký ten pátek víme, Spawn, slavný komiksový antihrdina, jemuž v roce 1992 vdechl život Todd McFarlane, se dočká rebootu. Producent Jason Blum, který řídí hororové impérium Blumhouse Productions, fanoušky skoro před třemi měsíci ujistil, že snímek je v aktivním vývoji. Bohužel i chystaný reboot patří mezi projekty, jejichž výroba se kvůli stávce scenáristů musela pozastavit.

V případě Spawna to je však obzvlášť frustrující, McFarlane totiž během rozhovoru pro Comicbook.com odhalil, že scénář už byl téměř dokončený. Podle všeho zbývalo napsat jen 30 stránek, ovšem kvůli začátku stávky musí nyní tvůrci čekat na její konec, aby mohli scénář dokončit. McFarlane zároveň odhalil, že scénář se podle všeho bude po jeho dokončení ještě trochu upravovat. 

Jakmile bude dokončený, vyrazí s ním do Hollywoodu, kde pro film budou hledat vhodného kupce a studio, které by se ho ujalo. Z toho všeho je ale jasné, že bychom měli počítat ještě s dlouhým čekáním. Zatím se ale i nadále zdá, že plán je film vydat někdy v průběhu roku 2025. Blum to uvedl na konci letošního června, ovšem od té doby uplynuly skoro tři měsíce, během kterých se ke stávkujícím scenáristům připojili ještě herci. Tak doufejme, že se v důsledku toho nebude premiéra ještě odkládat.

Těšit se každopádně můžeme na pořádně temnou podívanou, která bude mládeži nepřístupná. I nadále by mělo platit, že titulního antihrdinu ztvární Jamie Foxx, oscarová hvězda z filmů jako Ray (2004), Nespoutaný Django (2012) a Spider-Man: Bez domova (2021).

Původní komiks vypráví o vojákovi Alu Simmonsovi, kterého zabijí jeho vlastní parťáci. Následně ale uzavře dohodou s temnými silami, v rámci čehož se vrátí zpět do světa živých v démonické podobě, aby se mohl náležitě pomstít. Hraného filmu o Spawnovi jsme už dočkali v roce 1997 ve snímku od Marka A.Z. Dippéa, na který se však lepily především negativní recenze. Tak snad to v případě chystaného rebootu dopadne o něco lépe!

Na nové verzi scénáře měli od minulého roku pracovat Scott Silver (Fighter, Joker), Malcolm Spellman (Falcon a Winter Soldier) a Matthew Mixon (Yesterday Was Everything).