Pokud už máte dokoukanou novou Castlevanii od Netflixu a prahnete po nějaké další animované podívané pro dospělé, rozhodně dejte šanci nadcházejícímu seriálu Scavengers Reign. Služba Max totiž nedávno vydala plnohodnotný trailer, jenž si můžete pustit výše.

Nejnovější upoutávka se tentokrát více zaměřuje na hororové aspekty celého příběhu, jenž nás zavede na krásnou, ale také velice nebezpečnou planetu. Jednou z hlavních hrdinek se stává Azi (Wunmi Mosaku), která s částí posádky vesmírné lodi Demeter 227 ztroskotá na neznámém světě daleko od domova. Unikátní ekosystém planety je sice na první pohled podmanivý, ale lidští přeživší brzy zjistí, že pro ně může být i smrtící. 

Komunikační systém je však poškozený, tudíž Azi a její kolegové v nejbližší době s žádnou pomocí počítat nemohou. Z upoutávky je zřejmé, že hrdinové budou muset čelit i nejrůznějším tvorům, kteří na planetě přebývají. A evidentně poteče krev.

Pobyt v oné podivné mimozemské říši se tak rázem mění na noční můry, z níž je zřejmé, že všichni lidští trosečníci se z planety domů jednoznačně nedostanou. Těšit bychom se tak mohli na solidní dávku kvalitní kosmické hrůzy, která připomíná třeba filmového Vetřelce a sci-fi Annihilation (2018) od Alexe Garlanda. 

Seriál společnými silami vytvořili Charles Huettner a Joe Bennett, kteří vycházeli ze svého krátkometrážního snímku Scavengers (2016). Pustit si ho můžete níže. Spolu s nimi na scénáři pracovala i Jenny Deiker Restivo.

V sérii uslyšíme hlasy herců jako Alia Shawkat, Wunmi Mosaku, Sunita Mani, Bob Stephenson a Ted Travelstead.

První tři epizody budou na službě Max (HBO Max) premiérovat 19. 10. 2023.