Během listopadu bychom se měli dočkat premiéry sci-fi seriálu jménem Beacon 23, jehož scénář zpracoval Zak Penn, tvůrce série Výjimeční (2011). V hlavních rolích se představí Lena Headey, která se nejvíce proslavila rolí Cersei Lannister ze Hry o trůny (2011), a Stephan James, hvězda ze seriálu Homecoming (2018). Venku už každopádně máme i řadu fotek, na kterých si oba dva herce můžete prohlédnout.

Příběh seriálu se odehrává v nejvzdálenějších končinách Mléčné dráhy, sledovat tak budeme osudy vládní agentky Aster Calyx (Headey) a stoického bývalého vojáka Halana Kaie Nelsona (James). Oba jejich osudy se propletou poté, co se ocitnou uvězněni uvnitř jednoho z vesmírných majáků pro mezigalaktické cestovatele.

Každý maják řídí jeden lidský profesionál spolu s umělou inteligencí. Aster si tak tajemným způsobem najde cestu k osamělému Halanovi, který jeden z majáků chrání, přičemž rázem se rozpoutá napínavý souboj vůlí. Halan následně začne uvažovat o tom, kým vlastně Aster je. Jedná se o spojenkyni, které může věřit, nebo naopak o nebezpečného protivníka?

Osmidílný seriál bude adaptací stejnojmenné předlohy z roku 2016, kterou napsal Hugh Howey. První řada byla navíc údajně souběžně natočena s řadou druhou, která se momentálně nachází v postprodukci. Tak doufejme, že už je za rohem také nějaký ten oficiální trailer, už by rozhodně bylo načase.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal již zmíněný Zak Penn, který dále například napsal marvelovku Neuvěřitelný Hulk (2008) a Spielbergovu jízdu Ready Player One: Hra začíná (2018). O režii jednotlivých epizod se postarali Daniel Percival (The Walking Dead: Daryl Dixon), Lewin Webb (Expanze) a Oz Scott (Gotham).

Dále se nám představí herci jako Bo Martynowska, Daniel Malik, Dylan Taylor, Noah Lamanna, David Tompa, Ben Cain, Jaeden Noel, Ellen Wong, Eric Lange, Tara Rosling, Marnie McPhail a Robinne Fanfair.

První dvě epizody budou premiérovat na službě MGM+ 12. 11. 2023.