Ještě tento měsíc bude na službě Max (HBO Max) premiérovat animovaný sci-fi seriál jménem Scavengers Reign. A podle oficiálního traileru to vypadá na opravdu hodně pěknou a unikátní podívanou, která však bude patrně především pro dospělejší publikum.

Seriál bude každopádně vycházet z krátkometrážního filmu Scavengers (2016), o který se postarali stejní tvůrci. A pokud si chcete udělat menší představu o tom, co nám vlastně chystaná série nabídne, na onen osmiminutový kraťas se můžete podívat výše. I zde se příběh zaměří na vědce, kteří se nacházejí na vzdálené planetě jménem Vesta Minor, jež je plná podivuhodných, úžasných a v některých případech i nebezpečných tvorů. 

Na kraťasu lze ocenit především úžasnou fantazii tvůrců, kteří si pohráli s onou krásnou a bizarní faunou celé planety. Něco podobného můžeme očekávat i od nadcházejícího seriálu, ve kterém se posádka vesmírné lodi snaží najít cestu domů z podivné mimozemské říše, na níž ztroskotali.

Z níže uvedeného traileru je však zřejmé, že ne všichni tvorové budou přátelští. Patrně na to doplatila i jiná skupina lidských průzkumníků, která dorazila před nimi. A evidentně to s nimi dobře nedopadlo. 

O seriál a uvedený krátkometrážní snímek se postarali Charles Huettner a Joe Bennett, kteří se ujali jak režie, tak i scénáře. Spolu s nimi na scénáři k seriálů pracovala i Jenny Deiker Restivo.

V sérii uslyšíme hlasy herců jako Alia Shawkat, Wunmi Mosaku, Sunita Mani, Bob Stephenson a Ted Travelstead.

První tři epizody budou na službě Max (HBO Max) premiérovat 19. 10. 2023.