Již zesnulého britského spisovatele Terryho Pratchetta zná asi každý fanoušek fantasy. Jeho monstrózní fantasy série s názvem Úžasná Zeměplocha (Úžasná Plochozem) by se dala bezpochyby zařadit mezi esenciální díla celého fantasy žánru.

I dlouhých pět let po jeho smrti stále vychází spousta knih. Většinou se samozřejmě jedná o nové vydání jeho původních děl. Sem tam ale přijde naprostá novinka, která vlastně úplnou novinkou není. Seznamte se s povídkovou sbírkou Pračlověk, který cestoval časem, jež je takovým výběrem těch nejlepších Terryho povídek pro Buck Free Press a Western Daily Press.

Přečtěte si také: Chystá se filmová adaptace Pratchettova Úžasného Maurice. Dabovat ho bude Hugh Laurie

Originál této knihy vyšel 3. října/septembra 2020 pod taktovkou nakladatelství Doubleday Childrens. Samotné vydání se však chystá po celkem krátké době i u nás v Česku a je takovým posledním velkým titulem před koncem roku.

Povídková sbírka Terryho Pratchetta s názvem Pračlověk, který cestoval časem by měla vyjít již v pátek 18. prosince/decembra 2020. Vydavatelem české verze je nakladatelství Talpress. Vydání je svázané v pevných deskách a obsahuje 336 stran.