Kdepak, filmová série Saw jen tak brzy neskončí. Po úspěchu desátého dílu (2023), do něhož se vrátil Tobin Bell jakožto John Kramer, si už studia Lionsgate a Twisted Pictures začala brousit zuby na další kapitolu z této známé franšízy pro morbidně zvědavé. Ve výrobě je proto už i jedenáctý díl (Saw XI), kterého bychom se měli dočkat už letos.

A díky serveru Bloody Disgusting nyní víme, kdo se chopí otěží režie. Ovšem příliš překvapivé to nebude. Saw XI opět zrežíruje Kevin Greutert, který kromě úspěšné desítky natočil také Saw 6 (2009) a Saw 3D (2010). Působil také jako střihač jak pro prvních pět dílů, tak i pro díl osmý, který nesl název Jigsaw (2017). U devítky (Spirála strachu: Saw pokračuje) z roku 2021 zas působil jako jeden z výkonných producentů. 

Volba to je naprosto logická. Jelikož Greutert stál za režií desátého dílu, který se mohl chlubit dobrými tržbami (z rozpočtu 13 milionů utržil přes 111 mega) a slušnými recenzemi, tak není divu, že si ho zmíněná dvě studia chtějí nechat i pro příští kapitolu.

O samotném příběhu stále nic nevíme, ale server Bloody Disgusting potvrdil, že scenáristické duo Josh Stolberg a Pete Goldfinger, které napsalo poslední tři díly, se už pro jedenáctku zpět na palubu nevrátí. Scenáristického pera se tak zřejmě chopí někdo úplně jiný. 

Stále ale není známo, zda se do jedenáctého dílu opět vrátí Tobin Bell, aby si svou nejznámější roli z celé své kariéry zopakoval. Snad se odpovědi dočkáme těsně před natáčením, které by mělo během první poloviny roku začít.

Oficiální premiéra je stanovená na 27. 9. 2024.