Filmová série Saw se k nám již na necelá dva týdny vrátí se svým desátým dílem. Tvůrci se však rozhodli jít krapet jinou cestou, v rámci čehož se tentokrát dočkáme interquelu, který se bude odehrávat mezi prvním a druhým dílem.

To zároveň znamená, že se můžeme těšit na návrat živého a (ne úplně) zdravého Johna Kramera (Tobin Bell), hlavní hvězdu celé známé série, která za svůj úspěch vděčí především morbidní zvědavosti diváků. Kramer bude samozřejmě opět odhodlán napravit určité nebožáky, kteří si neváží života, tudíž můžeme počítat s tím, že ve filmu se nám představí další řada hrozivých pastí.

Studio Lionsgate se každopádně nedávno pochlubilo zbrusu novým klipem, který nám jednu takovou past ukáže. Je to dokonce ta, na kterou již lákal první vydaný plakát. Na klip se můžete podívat výše. 

Onen nešťastník, který se nedobrovolně stal součástí Kramerovy hry, je uklízečem ve zdravotnickém zařízení, jež na Kramera ušilo boudu ohledně jeho léčby rakoviny. A nyní už asi i víme, co ony trubky, které má přichycené na očích, dělají.

Onen uklízeč musí do jedné minuty nastavit číselník postupně do pěti poloh, ovšem za každou otáčku mu Kramerova past zlomí jeden prst. Pokud se za 60 vteřin nedostane na pětku a nenechá si tak polámat všechny prsty na jedné ruce, tak mu zařízení vedle něj patrně „vycucne“ obě oči z hlavy. Ovšem skutečnou odpověď nám patrně poskytne až samotný film. Klip nám samozřejmě neukáže, zda se uklízeči podaří z pasti dostat, ale oproti některým jiným hrám, které byly představeny v předchozích dílech, se tato zdá být vcelku zdolatelná. Ale kdo ví, zda to tím pro uklízeče skončí. 

Příběh Saw X se každopádně bude točit kolem Kramera, který se kvůli své rakovině vydá do Mexika, aby podstoupil jistou experimentální a tím pádem i riskantní léčebnou proceduru. Místní zdravotní personál se však evidentně skládá z bandy podvodníků, protože nejenže s Johnovým nádorem nic neudělali, ale se vší pravděpodobností na něm i vydělali. John se je proto rozhodne krutě a bolestivě potrestat. 

O režii filmu se postaral Kevin Greutert, dlouholetý veterán celé série, který působil jako střihač pro prvních pět dílů. Následně se ale také ujal režie pro Saw 6 (2009) a Saw 3D (technicky vzato Saw 7) z roku 2010.

Dále se ve filmu objeví herci jako Michael Beach, Synnøve Macody Lund, Steven Brand, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Octavio Hinojosa a Joshua Okamoto.

Saw 10 by u nás měl premiérovat 28. 9. 2023.