Na nedávném filmovém festivalu v Karlových Varech se pochvalných reakcí dočkal také komediální snímek Trojúhelník smutku od švédské filmařské hvězdy Rubena Östlunda. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Tato satirická podívaná se zaměřuje na mladého modela Carla (Harris Dickinson) a jeho partnerku Yayu (Charlbi Dean), která je zas úspěšná influencerka. Oba dva jsou pozváni na přepychovou a luxusní plavbu na lodi, na které jsou další bohatí snobové. A to především z řad modelingu. Kapitánem je navíc krapet výstřední chlapík (Woody Harrelson), který má poměrně velký problém s alkoholismem. A možná právě proto dojde k nečekané události, která všechny přítomné ukáže v jejich pravém světle.

Jejich luxusní plavidlo se totiž potopí, přičemž veškeří přeživší se dostanou na nedaleký ostrov, na kterém však patrně není ani živáčka. Když při boji o přežití vyjde najevo, že lodní uklízečka je z celé skupiny přeživších jediná osoba, která umí rybařit, staré hierarchie se začnou obracet vzhůru nohama. Snímek se dočkal nadšených reakcí také na letošním mezinárodním filmovém festivale v Cannes, na kterém za něj režisér Ruben Östlund získal cenu Zlaté palmy. 

Je to také už druhá Zlatá palma, kterou Östlund v Cannes za jeden ze svých filmů dostal. Tu první se mu podařilo získat za snímek Čtverec, který vyšel v roce 2017. Taktéž se dočkal Ceny poroty za komediální drama Vyšší moc, které světu představil v roce 2014.

Ve snímku si dále zahráli herci jako Zlatko Burić, Dolly De Leon, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Iris Berben, Jean-Christophe Folly, Oliver Ford Davies, Hanna Oldenburg a Arvin Kananian.

U nás je oficiální premiéra stanovená na 6. 10. 2022.